Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a obținut în instanță audierea unuia dintre cei mai „grei“ directori din Consiliul Județean Constanța

ro

02 Jul, 2020 00:00 3913 Marime text
  • Tot în acest dosar va fi audiată și Irina Costencu, inspector superior în cadrul CJC.
  • Judecătorii din Galați au admis cererea fostului șef al CJC și vor sesiza Curtea Constituţională.
  • Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă.


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au solicitat și obținut în instanță audierea unuia dintre cei mai importanți directori din Consiliul Județean Constanța! Este vorba despre Georgeta Blacioti, director al Direcției Generală Economico-Financiară din CJC, care va fi audiată de judecătorii Curții de Apel Galați în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, proces în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare, cu executare.


Mai mult, tot în acest dosar va fi audiată și Irina Costencu, inspector superior în cadrul CJC. Noul termen a fost stabilit pentru data de 9 iulie.


Ieri, Curtea de Apel Galați a decis, la solicitarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea unei excepţii de neconstituţionalitate.


Minuta

„Admite în parte probele propuse de DNA – S.T. Constanța şi dispune audierea martorelor Costencu Irina şi Blacioti Georgeta – care vor fi citate prin Serviciul Personal din cadrul CJ Constanţa. Admite în parte probele propuse de inculpatul Constantinescu Nicuşor-Daniel şi dispune: - emiterea unei adrese către DNA – Structura Centrală şi DNA Constanţa pentru a ne comunica relaţiile solicitate de inculpat; - audierea martorei Blacioti Georgeta. Admite proba propusă de inculpaţii Părău Marcel Brâncoveanu şi Zgabercea Cristian Bogdan şi dispune emiterea unei adrese către Statul Român prin ANAF – AJFP Constanţa cu solicitarea de a preciza care este cuantumul actualizat al prejudiciului cauzat bugetului de stat ca urmare a săvârşirii presupusei infracţiuni de evaziune fiscală de către inculpaţii Părău Marcel Brâncoveanu şi Zgabercea Cristian Bogdan, Fundaţia Fantasio Constanţa şi Fundaţia Thalia Agnita, cu solicitarea de a fi avute în vedere sumele eventual reţinute celor patru inculpaţi în intervalul de timp de la pronunţarea sentinţei de fond şi până în prezent“, se mai arată în minuta Curții de Apel Galați. .


Revenind la dosar, așa cum arătam și mai sus, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare. Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, care a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare, cu executare. Carmen Florentina Oproiu (Vasile), a fost condamnată la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.


Pe data de 16 iunie 2019, Curtea de Apel Constanţa a dispus scoaterea de pe rol a dosarului şi trimiterea la Curtea de Apel Galaţi, ca efect al strămutării cauzei.


În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.


Citește și

În locul Feliciei Tăicuţu Georgeta Blacioti, noul şef al Direcţiei Economico-Financiare din CJC (documente)

Printre condamnați, directori din CJC, afaceriști și un primar! Înalta Curte a făcut anunțul privind cererea de rejudecare

Ședință CJC. Nicoleta Bercaru demisă de la conducerea Centrului Teodor Burada
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii