Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:23 24 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a colaborat cu SRI? Instanţa a rămas în pronunţare în dosarul lui Teodosie

ro

27 Mar, 2019 00:00 975 Marime text
Ieri, la Curtea de Apel Constanţa a avut loc un nou termen în dosarul în care Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a fost deferit Justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Cauza a fost amânată pentru data de 17 aprilie, pentru administrarea probelor încuviinţate. Asta în timp ce asupra cererilor formulate de inculpaţii Beca Stere si Petrescu Teodosie, magistraţii au stabilit pronunţarea la data de 3 aprilie. Se pare că inculpaţii vor ca DNA să răspundă dacă în prezenta cauză a colaborat cu Serviciul Român de Informaţii.
 
Teodosie este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Cauza se află pe masa judecătorul Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii