Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din noiembrie, Curtea de Apel Constanța „pierde“ un judecător

ro

31 Oct, 2020 00:00 2409 Marime text
  • Consiliul Superior al Magistraturii a dat curs solicitării formulate de magistratul constănțean Mariana Bădulescu privind eliberarea sa din funcție, prin pensionare.
  • Eliberarea din funcție se va face începând cu data de 9 noiembrie 2020.
  • În luna aprilie 2020, Colegiul CNSAS a infirmat notele de constatare și a dispus, în cazul judecătoarei Mariana Bădulescu, eliberarea unei adeverințe din care să rezulte că aceasta nu a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia.
Curtea de Apel Constanța va „pierde“ un judecător pentru cauze civile, începând cu luna noiembrie 2020.
 
Consiliul Superior al Magistraturii a dat curs solicitării formulate de magistratul constănțean Mariana Bădulescu privind eliberarea sa din funcție, prin pensionare.
 
Cererea a fost analizată în urmă cu două zile de Secția pentru judecători a CSM, care a decis, cu unanimitate de voturi, înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea sa din funcție.
 
Astfel, potrivit informațiilor oficiale transmise de Consilul Superior al Magistraturii, eliberarea din funcție se va face începând cu data de 9 noiembrie 2020.
 
Judecătoarea Mariana Bădulescu își desfășoară activitatea în cadrul Secției I civile a instanței supreme din Constanța.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, la finele lunii aprilie 2020, Mariana Bădulescu a făcut parte dintre magistrații constănțeni verificați la acea dată de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.
 
În urma verificărilor, Colegiul CNSAS a infirmat notele de constatare și a dispus, în cazul judecătoarei constănțene, eliberarea unei adeverințe din care să rezulte că aceasta nu a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia.
 
Citește și:

Judecători și procurori din Dobrogea, verificați de CNSAS. Au primit verdicte de necolaborare (documente)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii