Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Percheziții în județul Neamț. Mii de kilograme de droguri, descoperite

ro

12 Nov, 2020 13:49 1674 Marime text
  • DIICOT Neamț a desfășurat astăzi percheziții la suspecți de săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, şi deţinere de droguri de risc
La data de 11.11.2020 procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Neamț au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, pe raza teritorială a judeţului Neamț, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, şi deţinere de droguri de risc.

Potrivit DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, mai multe persoane au achiziționat cantități importante de droguri de risc și mare risc, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiului Piatra Neamţ, județul Neamţ, precum şi a localităţilor limitrofe, obținând astfel importante beneficii materiale.


Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, a fost identificată și ridicată, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 3,400 kg cannabis masă uscată și 19 kg masă umedă - resturi de tulpini și frunze.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane, iar față de 4 dintre acestea a fost dispusă reținerea pe o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de azi, cei 4 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic al IPJ Neamț, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț și al cadrelor de jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Neamț.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, transmit procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii