Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabrică ilegală de țigarete, cu produse din tutun în valoare de 2.000.000 euro, descoperită în județul Neamț

ro

06 Apr, 2022 10:41 1286 Marime text
Fabrica de țigarete, foto: Poliția de Frontieră

O fabrică ilegală de țigarete amenajată în cursul anului 2021, într-o hală dintr-un fost complex zootehnic, a fost descoperită de polițiști în localitatea Humulești, județul Neamț.

Potrivit Poliției de Frontieră, șase din cele zece persoane suspecte vor fi conduse la audieri la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Iași. 

„În perioada 5 - 6 aprilie 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Direcției de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere (DPCMIIT) a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) și din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare, pe raza județelor Neamț și Botoșani”, se arată în document. 

Potrivit autorităților, aceștia au cumpărat 20 de tine de tutun mărunțit, carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foițe din hârtie și plastic, precum și filtre pentru fabricarea a 1.000.000 pachete de țigări.

Produsele din tutun fabricate ilegal puteau fi vândute pe piața neagră cu suma de 2.000.000 euro. 

Fabrică clandestină, foto: Poliția de Frontieră

Pentru a bloca accesul unor camere care funcționează pe principiul termoviziunii, membrii grupării au placat clădirea cu polistiren.  

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și pachete de ţigări, tutun vrac, o linie de tocat, fermentat, mărunțit și uscat tutun, materiale și materii prime folosite în procesul de producție, asamblare și ambalare a țigaretelor. 

„Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău, IJJ Neamț, IJJ Iași, și al lucrătorilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – BOS Bacău, Iași și Suceava.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, potrivit Poliției de Frontieră. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii