Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:39 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT dă lovitura la Tulcea! Acuzații oficiale și lista arestaților! (video)

ro

22 Apr, 2021 00:00 1143 Marime text
  • Potrivit DIICOT, cele trei grupări au obținut din activitățile infracționale aproximativ 1.000.000 USD, bani folosiți pentru achiziționarea unor case și autoturisme de lux.
  • Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Constanța.
Cele 12 persoane aresare preventiv zilele trecute, de Tribunalul Tulcea, la cererea procurorilor DIICOT, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism, cer să fie puse în libertate!
 
Solicitările celor în cauză vor fi analizate de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 
Oricare va fi decizia acestei instanțe, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că, la data de 19 aprilie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 12 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.
 
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2011 – 2021, pe raza orașului Măcin, județul Tulcea, s-au constituit trei grupări infracționale organizate cu scopul de a determina tinere să practice prostituția în străinătate, obținând astfel venituri substanțiale de pe urma acestora.
 
Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că cele trei grupări au obținut din activitățile infracționale aproximativ 1.000.000 USD, bani folosiți pentru achiziționarea unor case și autoturisme de lux.
 
La data de 19.04.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O Constanța și S.C.C.O. Tulcea au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza orașului Măcin, în urma cărora au fost ridicate 5 autoturisme de lux, telefoane mobile, suma de 25.000 de euro, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.
 
La data de 20.04.2021, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
 

Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de portalul instanțelor de judecată, Tribunalul Tulcea, în dosarul 574/88/2021, la data de 20 aprilie 2021, a admis propunerea DICOT de arestare preventivă a inculpaţilor „Vasile Nicu, Vasile Sandu, Rusi Mariana, Sadâc Adrian, Rădulescu Vasile, Rădulescu Florin, Rădulescu Daniel şi Moldoveanu Tudorița“.
 
Apoi, în dosarul 575/88/2021, Tribunalul Tulcea a admis propunerea DIICOT- Biroul Teritorial Tulcea și a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor „Şerban Mihăiţă, Şerban Nicuşor, Şerban George şi Vlase Săndel, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.04.2021 până la data de 19.05.2021 inclusiv“.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Constanța.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Tulcea.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Surse documentare: DIICOT - https://www.diicot.ro/ și Portalul instanțelor de judecată - http://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Proxenetism prin metoda seducţiei
Metoda „Lover boy“ aplicată cu succes la Constanța. Detalii exclusive din ancheta procurorilor


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii