Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii! Abandonat în ușa Spitalul din Cernavodă, un bărbat a murit după ce a fost bătut! Condamnări definitive

ro

14 Jan, 2022 00:00 6599 Marime text

 
  • Cei doi inculpați au fost condamnați de judecătorii Curții de Apel Constanța la ani grei de închisoare, sentința aplicată fiind una definitivă.
 
 
Verdict final în cazul cetățeanului de 61 de ani, din municipiul Medgidia, bătut crunt în septembrie 2019 și apoi abandonat în fața Spitalului din Cernavodă.
 
Cei doi inculpați au fost condamnați de judecătorii Curții de Apel Constanța la ani grei de închisoare, sentința aplicată fiind una definitivă.
  
Dănuţ P. a fost condamnat la pedeapsa de 18 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor și la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Instanța a contopit pedepsele aplicate inculpatului și a stabilit drept rezultantă pedeapsa cea mai grea, de 18 ani de închisoare, sporită cu o treime din cealaltă pedeapsă de cinci ani închisoare, respectiv cu un an şi opt luni de închisoare, inculpatul urmând a executa în total pedeapsa de 19 ani şi opt luni de închisoare.
 
Adrian L. a fost condamnat la pedeapsa de zece ani de închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de omor și la alți patru ani de închisoare pentru complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. Instanța a contopit pedepsele aplicate inculpatului, stabilind drept rezultantă pedeapsa cea mai grea, de zece ani închisoare, sporită cu o treime din cealaltă pedeapsă de patru ani închisoare, respectiv un an şi patru luni de închisoare, inculpatul urmând a executa în total pedeapsa de unusprezece ani şi patru luni de închisoare.
 
Conform procurorilor, la data de 05 septembrie 2019, pentru a o pedepsi și determina să recunoască implicarea în sustragerea a două baterii-acumulator de la autotrenul său, în curtea garajului de tiruri din municipiul Medgidia, și în pădurea din apropierea comunei Castelu, inculpatul (...) a ucis-o prin exercitarea de violențe extreme pe victima, în vârstă de 61 de ani, prin lovirea repetată și cu mare intensitate cu palmele, pumnii și două obiecte dure alungite (un băț și o ramură de copac) pe cvasitotalitatea corpului și provocarea de leziuni grave ce au dus la moarte, prin șoc traumatic și șoc hemoragic, după ce o lipsise de libertate fără drept pe aceeași victimă.
 
În același context factual inculpatul (...) l-a ajutat prin prezența activă și sprijinul moral pe coinculpatul (...) să o lipsească de libertate fără drept și să o ucidă pe victimă, în sensul că l-a însoțit pe coinculpat pe întregul traseu, de la constrângerea victimei (...) și transportarea acesteia în acel portbagaj de la garajul din Medgidia, (...) până la locuința coinculpatului, apoi până la pădurea din apropiere, unde în prezența sa victima a fost agresată extrem de violent de coinculpat și a suferit leziuni ce au dus la moarte, pentru ca în final împreună să o abandoneze pe victima muribundă lângă Spitalul din orașul Cernavodă, unde aceasta a și fost găsită decedată după cel mult o oră.

Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Prima decizie a judecătorilor în dosarul care a șocat localitatea Corbu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii