Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Video Declarații oficiale despre crima de Cernavodă! Ce spune Gill Julien Grigore-Iacobici, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța

ro

09 Apr, 2021 11:06 2788 Marime text

 
Gill Julien Grigore-Iacobici, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța, și procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța, au făcut câteva declarații cu privire la crima de Cernavodă.
 
 Gill Julien Grigore-Iacobici a spus, printre altele, că autorul ar fi fost descoperit de victimă (nr. Cristina Palu, din Cernavodă, profesor psiholog în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia) când încerca să sustragă cheile imobilului pe care s-o folosească ulterior pentru a sustrage sume de bani și alte produse de valoare.
 
La rândul său, procurorul criminalist Zafer Sadîc arată că suspectul a fost găsit în zona comunei Deleni și că le-a spus polițiștilor că ar fi băut otravă pentru șobolani și, posibil, lichid de răcire pentru autoturisme.
 
„Dosarul a fost instrumentat cu maximă operativitate. S-a plecat de la o sesizare privind dispariția și apoi decesul unei persoane de sex feminin în localitatea Cernavodă.
 
În urma investigațiilor efectuate, s-a conturat ca situație de fapt împrejurarea că victima a fost sugrumată în propria locuință, astfel intervenind decesul.
Autorul a acționat în scopul obținerii unui scop material“, a declarat Gill Julien Grigore-Iacobici, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța.
 
La rândul său, procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța, a declarat:
 
„Conform datelor preliminare, decesul victimei putea surveni ca urmare a stangulării. Pe corpul victimei au fost găsite numeroase leziuni de violență. S-a confirmat că victima a fost găsită cu un căluș în gură. Și că avea mîinile legate. Locuința victimei era încuiată cu cheie, aceasta fiind ruptă în încuietoare pe exterior. Suspectul o cunoscuse pe victimă după ce îi montase ferestre termopan și ușa apartamentului. Așa aflase cam ce bunuri avea victima în casă. Venise acolo cu scopul de a o jefui“.         
 
Gill Julien Grigore-Iacobici, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța:
 
„Din datele de anchetă furnizate până la acest moment de către unul dintre martorii audiați în cauză, există presupunerea rezonabilă că decesul victimei a intervenit în timpul acelei confruntări reflectată în multiplele leziuni de pe suprafața corpului. Autorul ar fi fost descoperit când încerca să sustragă cheile imobilului pe care s-o folosească ulterior pentru a sustrage sume de bani și alte produse de valoare. În acest sens se conturează situația de fapt“.   
 
Procurorul criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanța:
 
„După identificare, suspectul a fost dat în căutare la nivelul întregului județ. A fost găsit în zona comunei Deleni. Le-a spus polițiștilor că ar fi băut otravă pentru șobolani și, posibil, lichid de răcire pentru autoturisme. Fapta a avut loc marți spre miercuri“.   
 
Gill Julien Grigore-Iacobici, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța:
 
„Unul dintre martori a povestit anchetatorilor că i-a fost relatat filmul întâmplărilor. (...) Călășul era format din două șosete ale victimei. Victima are multe leziuni. Nu toate grave. Victima a urmărit să scape cu viață“.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii