Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie de ultimă oră Minorul de 15 ani, implicat în incendiul de pe strada Nicolae Grindeanu, din Constanța, va fi arestat preventiv!

ro

22 Dec, 2021 15:00 15991 Marime text
  • Minorul de 15 ani, arestat preventiv pentru 30 de zile
Răsturnare de situație în cazul minorului de 15 ani, implicat în incendiul de la blocul de pe strada Prelungirea Srg. Nicolae Grindeanu din Constanța. Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis astăzi, 22 decembrie, să admită contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța depusă la finele săptămânii trecute. Astfel, minorul de 15 ani urmează să fie reținut în arest preventiv pentru 30 de zile.

 
Decizia Tribunalului Constanța a fost următoarea: „ - înch nr. 851 :În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod proc.pen. rap la art.204 Cod de procedură penală, Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva încheierii de şedinţă nr.1715/17.12.2021 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul penal.32743/212/2021. Desfiinţează încheierea penală atacată şi, rejudecând: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. În baza art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 si 4 lit.e Cod procedură penală şi 223 alin.2 Cod procedură penală, Dispune arestarea preventivă a inculpatului T.A.A – ---, pe o perioada de 30 de zile, de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive. În baza art.230 Cod procedura penala, Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului T.A.A.. Măsurile se comunica de îndată organelor de poliţie. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art.272 alin.1 Cod procedură penală, Dispune avansarea sumei de 313 lei, reprezentând onorariu apărător din oficiu, av. Badiu Felix Daniel din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Constanţa. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 22.12.2021”

Amintim că  momentul producerii exploziei în parcarea blocului din Constanța a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui imobil învecinat. Reamintim că, în prag de sărbători, mai multe apartamente dintr-un bloc situat pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța au fost avariate de incendiu, fum și apa folosită de către pompieri. La mai puțin de 10 zile până la Crăciun, oamenii au ieșit, speriați, doar cu ce aveau pe ei, în pijamale și cu o geacă pusă în fugă. S-au refugiat pe terasa de la ultimul etaj sau țipau disperați de la balcoane să fie salvați de către pompieri.Peste 100 de persoane au fost coborâte cu autoscările prezente, în număr de trei, la incendiu.

Citește și:
Minorul de 15 ani implicat în incendiul devastator de la Constanța, în arest la domiciliu. Ce spune avocatul său (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii