Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia nu este definitivă! Tribunalul Constanța a constatat neregularitatea rechizitoriului în cazul lui Liviu Negoiță, primarul din Cernavodă

ro

27 Jan, 2023 14:19 2975 Marime text


Tribunalul Constanța a constatat neregularitatea rechizitoriului în cazul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, județul Constanța!

Mai precis, instanța le-a impus procurorilor DNA „să se precizeze, în continutul secțiunii Încadrarea Juridică, urmatoarele: să se clarifice acuzația reținută în sarcina inculpatului Negoiță Liviu Cristian, în sensul că, se va reține că, „acesta a angajat, lichidat și ordonantat în 33 de rânduri, a sumei totale de 9.307.790 lei” sau „a efectuat în mai multe rânduri 33 de plăți de la bugetul UAT Cernavodă”, cu încălcarea unor dispoziții legale ce au fost menționate. -să se identifice cele 33 de plăţi pretins a fi efectuate de inculpat, cu încălcarea dispozițiilor legale, de la bugetul UAT Cernavodă către Clubul Sportiv –Asociația Axiopolis Sport Cernavodă“.
 
Decizia a fost luată, potrivit datelor noastre de Antoneta Ardeleanu, judecător în Tribunalul Constanța, și nu este definitivă!
 
Oficial!
 

Admite, in parte, cererea formulata de inculpatul Negoiță Liviu Cristian, prin apartor ales, de constatare a unor neregularităti ale actului de sesizare a instantei. In baza art. 345 alin.2 C.p.p. constată neregularitatea rechizitoriului nr. 152/P/2019 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-DNA -Serviciul Teritorial Constanţa, în sensul că, se impune sa se precizeze, in continutul sectiunii Incadrarea Juridică, urmatoarele : -sa se clarifice acuzatia retinuta in sarcina inculpatului Negoita Liviu Cristian, în sensul ca, se va retine ca, „acesta a angajat, lichidat si ordonantat in 33 de randuri, a sumei totale de 9.307.790 lei” sau „a efectuat in mai multe randuri 33 de plati de la bugetul UAT Cernavoda”, cu incalcarea unor dispozitii legale ce au fost mentionate. -să se identifice cele 33 de plăţi pretins a fi efectuate de inculpat, cu incalcarea dispozitiilor legale, de la bugetul UAT Cernavoda catre Clubul Sportiv -Asociatia Axiopolis Sport Cernavoda Procurorul va proceda la remedierea neregularităţii actului de sesizare al instantei in termen de 5 zile de la comunicarea incheierii. Va respinge celelalte critici ce vizeaza neregularitatea actului de sesizare si raportul de constatare dispus in faza de urmarire penala. Cu drept de contestaţie la finalizarea procedurii camerei preliminare, odată cu pronuntarea soluţiei prevazută de art. 346 C.p.p. Pronuntată în cameră de consiliu, azi, 27.01.2023.

 
 
Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, județul Constanța, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 
„În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Negoiță Liviu Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv.
 


În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
 
Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva primarului Liviu Cristian Negoiță“.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosar DNA
Unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din România, achitat pentru luare de mită! Procurorii contestă. Primul termen în apel, în februarie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii