Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:34 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia magistraților în dosarul în care fostul arhitect șef al primăriei Constanța contestă organizarea concursului pentru Serviciul Autorizaţii în Construcţii

ro

08 Feb, 2021 00:00 462 Marime text
 
  • În 2018, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis trimiterea spre rejudecare la Tribunalul Constanţa, un dosar care avea ca obiect anularea Regulamentului de organizare şi funcţionare a aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa
  • Părţi în dosar arhitectul-şef al municipiului Constanţa - din anul 2016 - Sorin Viorel Munteanu, în calitate de reclamant, şi primarul Municipiului Constanţa, Consiliul Local Constanţa şi ,unicipiul Constanţa prin Primar, în calitate de pârâţi
  • Magistrații au decis la termenul din 5 februarie a.c. să respingă ca neîntemeiată, cererea formulată de reclamantul Sorin Munteanu
  • Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, părțile au dreptul la recurs în termen de 15 zile de la comunicare
 
 
În 2018, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis trimiterea spre rejudecare la instanţa de fond, respectiv Tribunalul Constanţa, secţia de contencios administrativ şi fiscal a dosarului 8727/118/2017*, care avea ca obiect anularea actului administrativ Hotărârea Consiliului Local Municipal Constanţa nr. 271/25.08.2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa.
Părţi în dosar arhitectul-şef al municipiului Constanţa - din anul 2016 - Sorin Viorel Munteanu, în calitate de reclamant, şi primarul Municipiului Constanţa, Consiliul Local Constanţa şi ,unicipiul Constanţa prin Primar, în calitate de pârâţi.
 

Povestea dosarului


În vara anului 2016, Sorin Viorel Munteanu devenea şef al Serviciului Urbanism, iar o lună mai târziu, Munteanu a fost delegat pentru a putea semna documentaţiile de urbanism timp de jumătate de an ca arhitect-şef al municipiului Constanţa. 
După aprobarea noii organigrame şi a regulamentului de organizare şi funcţionare a Primăriei Constanţa şi al aparatului de specialitate al primarului, care a avut loc în vara anului 2017, a fost adoptată şi metodologia de testare a angajaţilor care fac parte din departamentele ce s-au reorganizat şi din cele unde urmau să fie desfiinţate anumite posturi.
Urmare a modificării organigramei aparatului primarului, postul lui Sorin Viorel Munteanu, care în acel moment deţinea funcţia de şef Serviciu Urbanism grad II, s-a reorganizat. 
La fel şi cel al Nicoletei Constantin, la acel moment şef Serviciul Autorizaţii în Construcţii.
 
În urma comasării celor două servicii şi înfiinţării unei funcţii de inspector, clasa I, grad debutant, în cadrul structurii nou înfiinţate, sub denumirea de Serviciul Autorizări, s-au creat 34 de funcţii publice, din care 33 de funcţii publice de execuţie, o funcţie publică de conducere de şef serviciu, grad II.
 
Au urmat concursuri pentru Serviciul Autorizaţii în Construcţii. Fostul arhitect-şef s-a înscris la concurs, dar nu a reuşit să obţină punctajul necesar. În schimb, Nicoleta Constantin a devenit şef serviciu.
  
Reîntors pe fond, pentru rejudecare, la Tribunalul Constanţa,magistrații au decis la termenul din 5 februarie a.c. să respingă ca neîntemeiată, cererea formulată de reclamantul Sorin Munteanu, în contradictoriu cu pârâţii primarul municipiului Constanța, municipiul Constanța și Consiliul Local Constanța.
Iată soluția pe scurt: “Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Municipiului Constanţa prin Primar. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de reclamantul Munteanu Sorin-Viorel în contradictoriu cu pârâţii municipiul Constanța și Consiliul Local Constanța. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal”.
În luna octombrie 2017 Sorin Viorel Munteanu a părăsit Primăria Constanţa, prin încetarea contractului de muncă.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii