Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:42 23 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Făgădău, în căutarea unui arhitect-şef Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa, blocat până…la noi ordine (video)

ro

27 Jul, 2016 00:00 4610 Marime text


De la începutul noului mandat al aleşilor locali, mai multe funcţii publice au rămas vacante în Primăria Municipiului Constanţa. La nivelul instituţiei sunt mai multe blocaje cauzate de lipsa de personal specializat. Cel mai mult se resimte acest deficit la nivelul serviciului de Urbanism. După plecarea arhitectului şef al municipiului, Luiza Tănase din Primărie, autorizaţiile de construire sau desfiinţare, dar şi cele de urbanism nu au mai fost semnate de nimeni.
 
Acest lucru este recunoscut şi de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

„Singurul blocaj este la nivelul arhitectului şef, unde problema nu este rezolvată încă, dar săptămâna viitoare se va rezolva. Săptămâna aceasta avem concursuri pentru ocuparea a două funcţii importante, cea de şef al Biroului de Strategii urbane şi cea de şef al Serviciului Urbanism, iar indiferent de rezultatul concursului, unul dintre cei care vor ocupa aceste funcţii, va avea atribuţii delegate temporar pentru a debloca semnarea documentelor de urbanism. Vom organiza, conform legii, concurs pentru această funcţie vitală pentru oraş, aceea de arhitecht şef“, a declarat primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.


Acesta a adăugat că nimeni nu se arată interesat de această funcţie din cauza salarizării deficitare din sistemul public. Cu toate acestea se vehicula că postul vacant de arhitect al municipiului Constanţa avea să fie ocupat de Ion Florentin Aurelian, inspector al Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii (ITSC) Sud-Est. Potrivit unor surse, Primăria Constanţa a cerut transferul acestuia în aparatul administrativ local, însă mutarea sa ar fi fost respinsă de către conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii. Întrebat de posibila venire a lui Florentin Ion la Primărie, Făgădău a afirmat că acesta NU va mai veni în fotoliul de arhitect şef.
 

„Este o poziţie pe cât de importantă, pe atât de neatractivă pentru cei care operează în mediul privat. Salarizarea este una descurajatoare. Un stagiar câştigă mai mult în privat decât un arhitect şef într-un municipiu reşedinţă de judeţ.  Aceasta a fost una din temele discuţiei de la Asociaţia Municipiilor din România,  unde am avut întâlniri cu vicepremierul Vasile Dîncu, cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru şi cu care am avut discuţii exact pe această temă a reaşezării grilei de salarizare  în administraţia publică locală. Lumea nu se simte atrasă de funcţii în aparatul administrativ“, a completat Făgădău.Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florica Marin 19 Sep, 2017 21:47 Dnule Primar, oare vi se pare ca ati reusit sa deblocati primăria prin numirea acestui arhitect sef? Noi , cetățeni ai acestui oras suntem mâhnit i de asemenea blocaje ale autorizațiilor.Va trebuiesc luni de zile ptr emiterea unei autorizații.Oare veti reusi până la terminarea mandatului sa rezolvați ceva ?
  • chivu andrei 27 Jul, 2016 08:27 povesti de adormit copii mici - sunt doldora de bani fostii arh sefi pentru ca le mergeau mai bine afacerile din primarie - sunt jocuri mari de interese pana se decide cine este cel mai obedient pentru toate grupurile de interese