Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daune inițiale de 1,5 milioane de euro după un accident mortal în Constanța. Cât s-a plătit în final și ce condamnare a primit șoferul

ro

08 Dec, 2021 00:00 2552 Marime text

 
  • Șoferul a declarat că în momentul accidentului se afla singur în mașină, era de serviciu la societatea unde lucra, distribuia marfă, iar la momentul accidentului carosabilul era umed, cu mici zone cu zăpadă bătătorită.
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța au decis condamnarea în primă instanță a unui bărbat din Constanța, în vârstă de 61 de ani, șofer profesionist, la pedeapsa de un an și șase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Sentința Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În fapt, s-a reținut că, în decembrie 12.2018, în timp ce conducea o autoutilitară, marca Iveco, pe raza municipiului Constanța, inculpatul nu a respectat regulile rutiere edictate la efectuarea manevrei de mers inapoi și a accidentat o femeie, de 72 de ani, care se afla în traversarea drumului.
 
În cauză, până la începerea cercetării judecătorești, s-au constituit părți civile mai multe persoane cu suma totală de 900.000 euro reprezentând daune morale. De asemenea, alte părțile civile și-au precizat pretențiile la suma de 12.000 lei cu titlu de daune materiale și la suma de 600.000 euro cu titlu de daune morale.
 
Până la începerea cercetării judecătorești, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei reținute în sarcina sa prin actul de sesizare al instanței, solicitând ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală pe care nu le-a contestat, iar instanța a admis cererea inculpatului de a fi judecat potrivit procedurii simplificate.
 
Judecătoria Constanța a reținut că la dosar a fost depusă de către partea responsabilă civilmente cererea de a se lua act de contractul de tranzacție încheiat cu  părțile civile (copii și nepoți ai victimei), având ca obiect plata de către partea responsabilă civilmente a sumei totale de 296.000 lei către părțile civile, cu titlu de daune morale/materiale/cheltuieli de judecată pentru stingerea acțiunii civile exercitate în prezenta cauză.
 
Prin urmare, instanța a luat act de tranzacția încheiată între partea responsabilă civilmente și părțile civile, materializată în Contractul de tranzacție încheiat între părți și a constatat că prejudiciul cauzat părților civile a fost acoperit. 
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va analiza doar latura penală a dosarului. 
 
Sursa foto cu rol ilustrativ: Arhiva ZIUA de Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Accident transmis live pe Facebook
Rechizitoriu pentru cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea! (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii