Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Date din dosar Cetățean francez, condamnat cu executare la Constanța, pentru droguri

ro

15 May, 2024 09:35 602 Marime text


Judecătorii de la Tribunalul Constanța au dispus condamnarea în primă instanță a unui cetățean francez (Z.T.D.), deferit justiției de procurorii DIICOT Constanţa, la peste 4 ani de închisoare cu executare.
 
Cetățeanul francez a fost trimis în judecată pentru trafic internațional de droguri risc, respectiv introducerea în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu.
 
În sarcina sa inculpatului s-a reținut că, anul trecut, a fost depistat de către organele de poliție în timp ce a trecut ilegal frontiera de stat, introducând în țară, fără drept, droguri de risc, respectiv 1,20 grame Cannabis, 33,48 grame Cannabis, o țigaretă confecționată artizanal care conține Cannabis în amestec cu Tutun, un grinder din lemn în care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC) și 0,60 grame Cannabis și totodată a deținut aceste droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.
 
Prin declaraţia dată în cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut că întreaga cantitate de droguri găsită de către organele de poliţie îi aparţine şi era destinată consumului propriu.
 
Recent, judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis condamnarea bărbatului la pedeapsa de 4 ani şi 2 luni închisoare cu executare.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă!
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa text: rejust.ro și portal instanțe de judecată.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
Citește și
 
Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați la Constanța, pentru droguri!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii