Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Georgescu, primarul din Limanu, declarații oficiale după anunțul jurnalistului Alexandru George Căutiş

ro

10 Jan, 2023 15:59 3808 Marime text


Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu, declarații după ce jurnalistul Alexandru George Căutiş a anunțat, pe Facebook, „sentința definitivă ce impune DNA-ului să ancheteze pe primarul din Limanu“!
 
Jurnalistul Căutiş anunță „sentința definitivă ce impune DNA-ului să ancheteze pe primarul din Limanu“!
 
Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că „hotărârea pronunțată priveste desființarea unei ordonanțe de clasare a urmăririi penale, trimiterea cauzei la procuror in vederea continuarii urmăririi penale“.
 
„​Strict informativ, urmărirea penală (a cărei continuare s-a dispus) a început în legătură cu fapta, iar nu cu persoana subsemnatului“, a mai precizat edilul!
 
În continuare, redăm declarațiile integrale ale lui Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu, pentru ZIUA de Constanța:
 

„Bună ziua! ​În referire la solicitarea dvs. de a va comunica un punct de vedere față de soluția pronunțata în Dosarul nr.4695/118/2022 al Tribunalului Constanța-Secția penală, vă comunic următoarele:
​Așa cum nici până la data prezentei nu am formulat puncte de vedere și nici comentarii cu privire la acuzele aduse subsemnatului de către Dl. Cautis Alexandru, cu privire la susținerile neadevarate, calomniatoare și denigratoare proferate de acesta în media, în  mediul on-line și pe rețelele de socializare, aceasta este atitudinea pe care înțeleg să o manifest în continuare.
​Consider că justiția nu se face nici în social-media, nici în mediul on-line și nici pe rețelele de socializare. ​Cred în continuare că actul de justiție se realizează în sălile de judecată, și că acesta (actul de justiție) constituie apanajul exclusiv al magistratilor, iar nu al altor persoane, indiferent de funcția publică sau politică pe care o ocupă la un moment dat, sau al altor persoane (care nu au nicio calitate în dosar și nicio legătură cu cauza pendinte) cărora a înțeles dl Cautis să le mulțumească în mod expres pentru solutia pronunțată.
​De aceea, orice punct de vedere al subsemnatului va fi exprimat numai în fața unui magistrat sau a unei alte persoane investite de lege.
​Hotărârea pronunțată priveste desființarea unei ordonanțe de clasare a urmăririi penale, trimiterea cauzei la procuror în vederea continuării urmăririi penale.


​Strict informativ, urmărirea penală ( a cărei continuare s-a dispus) a început în legătură cu fapta, iar nu cu persoana subsemnatului. Așa fiind, urmează ca urmărirea penală sa fie continuată „in rem”, iar nu „in personam”.
​Conchizând, punctul de vedere al subsemnatului va fi exprimat numai după ce actul de justitie se va fi înfăptuit în mod definitiv, bazat pe adevăr și dreptate.
Vă mulțumesc pentru înțelegere“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii