Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:01 26 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Supremă, pronunțare în dosarul tronsonului de cale ferată Bucureşti – Constanţa!

ro

13 Dec, 2021 16:43 933 Marime text


 
Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-a pronunțat azi, 13 decembrie 2021, în dosarul penal ce vizează plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa!
 
Cine sunt inculpații
 
În prezenta cauză Vlădescu Sebastian-Teodor Gheorghe, fost ministru al Finanțelor, este acuzat de două infracțiuni de luare de mită și a unei infracțiuni de trafic de influență.
 
Costea Mircea-Ionuț (fost angajat în cadrul ministerului finanțelor, deținând o funcție de conducere într-o bancă de stat la data faptelor) pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și complicitate la luare de mită;

Un administrator al unor societăți comerciale, persoană apropiată de conducerea CNCFR pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și complicitate la luare de mită;

Dascălu Constantin (secretar de stat în cadrul ministerului transporturilor în perioada săvârșirii faptelor) pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită;

Boureanu Cristian-Alexandru (parlamentar și vicepreședinte al unui partid politic aflat la guvernare în perioada săvârșirii faptelor) pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență.

 
Azi, Curtea Supremă a respins cererile formulate de inculpaţii Costea Mircea Ionuţ şi Mititelu Mihaela de schimbare a încadrării juridice.
 
 
Oficial!
 

„Respinge cererile formulate de inculpaţii Costea Mircea Ionuţ şi Mititelu Mihaela de schimbare a încadrării juridice din complicitate la infracţiunea de luare de mită prevăzută de art. 48 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 şi art. 7 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 78/2000, în complicitate la infracţiunea de luare de mită prevăzută de art. 48 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Respinge cererea inculpatei Mititelu Mihaela privind schimbarea încadrării juridice din infracţiunile de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. (1) Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi complicitate la luare de mită, prevăzută de art. 48 alin. (1) Cod penal raportat la art. 289 alin. (1) Cod penal raportat la art. 6 şi art. 7 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal, săvârşite în concurs într-o singură infracţiune de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. (1) Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 decembrie 2021“.

 
Noul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 16 decembrie 2021.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii