Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel decide în martie soarta terenului din Parcul Arheologic Constanța

ro

23 Feb, 2021 00:00 1601 Marime text
  • Dosarul este înregistrat acum la Curtea de Apel Constanța sub numărul 535/118/2019*, urmând să fie analizat la data de 29 martie 2021.
  • Cazul este în atenția Completului C3 A al Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, format din magistrații Elisabeta Crihană și Andrea Bianca Andruș.
  • În proces, firma Ianachis ceruse „în principal, obligarea pârâților la vânzarea imobilului situat în Constanța, strada Mihai Viteazu, zona Statuia «Victoriei Împotriva Fascismului», județul Constanța, compus din teren în suprafață de 96 mp și grup sanitar — subsol — grup sanitar, parter și etaj pizzerie“.

Litigiul pentru terenul din Parcul Arheologic Constanța, pe care vrea să-l cumpere societatea Ianachis SRL, va fi tranșat în luna martie.

Curtea de Apel Constanța a stabilit prima înfățișare în apel pe data de 29 martie 2021, de la ora 12.30.

Cazul este în atenția Completului C3 A al Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, format din magistrații Elisabeta Crihană și Andrea Bianca Andruș.

După cum arătam în edițiile anterioare, afaceriștii din cadrul Ianachis SRL Constanța, care dețin pizzeria Il Giardino din Parcul Arheologic Constanța, au dat în judecată Municipiul Constanța și pe Primarul Municipiului Constanța, pentru a putea cumpăra terenul din parc.

Dosarul este înregistrat acum la Curtea de Apel Constanța sub numărul 535/118/2019*, urmând să fie analizat la data de 29 martie 2021.
 

Ce voiau afaceriștii

Anterior, în Hotărârea nr. 1203/2020 a Tribunalului Constanța, judecătorii au arătat că „instanța apreciază că pârâții (...) titulari ai dreptului de proprietate asupra imobilului teren și construcție – își pot exercita liberi acest drept și nu pot fi obligați să vândă bunurile deținute“.

Cu alte cuvinte, Tribunalul Constanța a precizat că autoritățile locale pârâte în acest caz nu pot fi obligate să vândă terenul, așa cum solicitaseră reprezentanții Ianachis SRL.

Firma Ianachis ceruse „în principal, obligarea pârâților la vânzarea imobilului situat în Constanța, strada Mihai Viteazu, zona Statuia «Victoriei Împotriva Fascismului», județul Constanța, compus din teren în suprafață de 96 mp și grup sanitar — subsol — grup sanitar, parter și etaj pizzerie“.

În subsidiar, societatea cerea „obligarea pârâților la continuarea procedurii de soluționare a cererii societății noastre nr. 30/28.02.2018, nr. 39/29.11.2018, nr. (...) /03.12.2018 privitoare la cumpărarea imobilului (...), cerere formulată în conformitate cu dispozițiile hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanța nr. 261/31.07.2017“.

În urma analizării actelor de la dosarul cauzei, judecătorii Tribunalului hotărâseră să respingă cererea de obligare a aturotiăților să vândă terenul.

Totodată, Tribunalul obligase municipalitatea să soluționeze cererile formulate de reprezentanții firmei Ianachis.

Nemulțumiți de decizia Tribunalului Constanța, reprezentanții firmei Ianachis au declarat apel, urmând ca acesta să fie analizat de Curtea de Apel Constanța la data de 29 martie 2021.

Sursa foto: maps.google.com


Citește și:

„Pârâții nu pot fi obligați să vândă bunurile“:
De ce au respins judecătorii vânzarea terenului din Parcul Arheologic Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii