Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța sesizează Curtea Constituțională, într-un proces deschis de studenți Guvernului României!

ro

22 Jun, 2022 00:00 1063 Marime text
  • Deciziile Curții au fost luate de Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței în cursul zilei de ieri, 21 iunie 2022.
  • Procesele au la bază contestații formulate împotriva HG 341/2021 prin care au fost modificate normele privind acordarea facilităților de transport cu trenul și metroul pentru elevi și studenți.
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis sesizarea Curții Constituțională în procesele în care mai mulți studenți din oraș au dat în judecată Guvernul României și au cerut anularea unei hotărâri de guvern.
 
Deciziile Curții au fost luate de Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței în cursul zilei de ieri, 21 iunie 2022.
 
Procesele au la bază contestații formulate împotriva HG 341/2021 prin care au fost modificate normele privind acordarea facilităților de transport cu trenul și metroul pentru elevi și studenți.
 
În cursul zilei de ieri, Curtea de Apel Constanța a decis sesizarea Curții Constituționale  cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. VI pct. 1, pct. 2 şi pct. 3 din O.U.G.nr. 8/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, în raport de dispoziţiile art. 115 alin. (4) şi (6), art. 16, art. 32 şi art. 49 din Constituţia României“.
 
Hotărârea de sesizare a Curții Constituționale este fără cale de atac, ceea ce înseamnă că nu poate fi atacată.
 
În contextul acesta, au fost suspendate procesele împotriva hotărârii de guvern până ce CC se va pronunța în legătură cu excepția de neconstituționalitate cu care a fost sesizată.
 
Hotărârea privind suspendarea proceselor poate fi atacată în recurs.
 
Excepția de neconstituționalitate cu care a fost sesizată CC vizează respectarea dreptului la învățătură, precum și protecția copiilor și a tinerilor, articole consacrate în Constituția României.
 
După ce Curtea Constituțională va soluționa excepția invocată, procesele se vor relua la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Guvernul României, dat în judecată la Constanța de doi bătrâni, cărora le-au scăzut pensiile cu peste 400 de lei! Avem motivarea Curții de Apel (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii