Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:13 23 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța, decizie importantă! Este vizat comerțul produselor alimentare și nealimentare din stațiunea Mamaia!

ro

09 Jun, 2021 09:24 858 Marime text

 
Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea promovată în instanță, în dosarul 200/36/2021, cauză în care Asociaţia Comercianţilor din Dobrogea, alături de alte cinci societăți comerciale (Aristotelus Trend Rezidence SRL, Pinos Trade 2001 SRL, Dimes Market SRL, Tonimar Litoral SRL și Xelar Develop SRL), au cerut revocarea Hotărârii de Guvern nr. 559/2001, care reglementează comerțul din stațiuni.
 
Oficial de la instanță
 

Solutia pe scurt: Hot. nr.110/07.06.2021 Respinge ca nefondate exceptiile inadmisibilităţii şi lipsei de interes. Respinge ca nefondată cererea. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Curtea de Apel Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.

 

Într-o postare pe Facebook, Asociația arată că „în nicio altă stațiune din România nu este împiedicată vânzarea de preparate și semipreparate din carne, lapte, ouă, a produselor de panificație, de patiserie și de cofetărie, precum și a băuturilor alcoolice, a celor nealcoolice, calde și reci“.
 
„Vorbim doar despre produse ambalate. Vorbim strict despre spații construite, cu respectarea documentațiilor de urbanism. Nu vorbim despre dughenizare și nici despre tarabe. Nu este doar o situație aberantă, care le creează un disconfort major turiștilor și localnicilor, ci și un instrument folosit abuziv de autorități“, se mai arată în respectivul mesaj.
 
Mai mult, oficialii Asociaţiei Comercianţilor din Dobrogea mai precizează că „până când autoritățile locale se vor convinge de cât de nocive sunt demersurile dlui Constantinescu, noi, Asociația Comercianților din Dobrogea, am pornit în justiție o acțiune de revocare a hotărârii de guvern menționate, HG 559/2001“.
 
„Este un act normativ anacronic căci din anul 2007, Mamaia a suferit o transformare radicală, construindu-se locuințe individuale si colective, devenind un cartier în toată regula, cu rezidenți permanenți plătitori de impozite la bugetul local. Pandemia ne-a afectat tuturor afacerile, iar acum, nu doar că nu suntem ajutați, dar ni se pun şi bețe în roate. Asta în condițiile în care avem angajați permanenți, contribuim la bugetul local si la bugetul consolidat al statului, potrivit mesajului Asociaţiei Comercianţilor din Dobrogea.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constănțeanul supărat. Agenții economici din Mamaia, întâlnire cu primarul Chițac. Și ei vor „capul” lui Horia Constantinescu. Primăria îi trimite către instituțiile abilitate
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii