Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța a încetat procesul penal față de Romeo Hanți!

ro

22 Feb, 2024 17:00 990 Marime text
 
 
  • Conform datelor noastre, Curtea de Apel Constanța a concluzionat că în cauză a intervenit prescripţia.
  • Potrivit actelor aflate la dosar, Hanți Romeo „nu a dorit să dea declarații în faza de urmărire penală, însă în faza de judecată acesta a arătat că nu a săvârșit infracțiunile ce i-au fost reținute în sarcină.
 
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au încetat procesul penal privindu-l pe Hanți Romeo în dosarul în care acesta a fost deferit justiției, în 2021, pentru lovirea sau alte violenţe, influenţarea declaraţiilor și tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
În primă instanță, Judecătoria Constanța l-a condamnat, la data de 24.09.2021, pe Hanți Romeo la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare.

Judecătoria Constanța a admis, în parte, acțiunea civilă exercitată de către partea civilă (Zisu Constantin) şi l-a obligat pe Hanți Romeo la plata sumei de 94 lei către partea civilă cu titlu de daune materiale, și la plata sumei de 1.500 euro, contravaloarea în lei la cursul valutar din ziua plății, cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la instanța superioară.
 
Joi, 22 februarie 2024, Curtea de Apel Constanța a încetat procesul penal privindu-l pe inculpatul Hanți Romeo, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art.193 alin.2, art.272 alin.1 și art.371 Cod penal.

Decizia a fost luată, potrivit portalului instanțelor de judecată, în baza art.396 alin.6 Cod de procedură penală, raportat la art.16 alin.1 lit. f Cod de procedură penală.
 
Potrivit datelor noastre, Curtea de Apel Constanța a concluzionat că în cauză a intervenit prescripţia.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Acuzațiile procurorilor
 
Potrivit rechizitoriului, arată anchetatorii, în fapt, s-a reţinut că în data de 07.04.2018, în jurul orei 11.00, inculpatul ar fi agresat-o fizic pe persoana vătămată provocându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale, apoi a încercat să o intimideze pe aceasta cu relaţiile influente pe care le are, în scopul de a o determina să nu sesizeze organele de urmărire penală, tulburând totodată ordinea şi liniştea publică în zonă, prin acţiunile violente îndreptate împotriva persoanei vătămate.
 
Apărarea lui Romeo Hanți
 
Potrivit actelor aflate la dosar, Hanți Romeo „nu a dorit să dea declarații în faza de urmărire penală, însă în faza de judecată acesta a arătat că nu a săvârșit infracțiunile ce i-au fost reținute în sarcină.
 
„Acesta a arătat că în acea zi a fost în Piaţa Grivitei pentru a face cumpărături şi s-a întâlnit cu un fost coleg de generală, respectiv (...), cu care a schimbat nişte vorbe. Apoi a fost la locul unde a parcat maşina, pentru a pleca cu ea, dar era blocată de un taxi, iar în momentul în care s-a adresat taximetristului că încurcă traficul, acesta a coborât din maşină, a dat cu piciorul în maşina sa, l-a înjurat și a scuipat pe maşină. Inculpatul a arătat că s-a dus după persoana vătămată să rezolve amiabil daunele produse mașinii, însă nu l-a șicanat în trafic deoarece şicanarea se face de cel din faţă, nu de cel din spate. A mers pe undeva pe lângă biserica (...) şi pe o străduță a oprit maşina. S-a dus spre persoana vătămată care s-a repezit la el, l-a zgâriat pe frunte şi i-a rupt mâneca gecii. A avut loc o altercație bărbătească între aceștia, s-au împins amândoi, după care persoana vătămată l-a ameninţat că o să vină colegii lui taximetriști, după care s-a urcat în maşină şi a plecat. Acesta a negat faptul că i-ar fi spus persoanei vătămate să nu depună plângere. De asemenea, a arătat că nu a văzut să fi ieșit nimeni la geam sau să fi fost alte persoane în jur“, a mai declarat Hanți Romeo, conform celor menționate la dosarul cauzei.  
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 22 februarie 2024, Hanți Romeo apare ca asociat unic în H.I.G.Muntenia SRL și în BCA Prefab SRL.
 
Despre H.I.G. Muntenia SRL
 
Potrivit Termene.ro, H.I.G. Muntenia SRL se ocupă de „alte activități de tipărire“, are sediul pe strada Celulozei, din Constanța, iar Hanți Romeo apare ca asociat unic și administrator.
 
Pentru anul 2022, H.I.G. Muntenia a declarat o cifră de afaceri netă de 1.655.805 de lei și un profit net de 33.986 de lei.
 
H.I.G. Muntenia are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află: Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Județul Constanța - Consiliul Județean Constanța, SC Confort Urban SRL dar și Muzeul Național Peleș.   
 
Despre BCA Prefab SRL
 
SC BCA Prefab SRL se ocupă de fabricarea produselor din beton pentru construcții, are sediul pe strada Ciocârliei, din Murfatlar, Județ Constanța, iar ca asociați apar: Hanți Romeo, cu 50 %, Virlanuta Nicoleta, cu 25 % și Water Power Energy SA, tot cu 25 %.
 
Hanți Romeo apare ca administrator.
 
Virlanuta Nicoleta mai apare în Bright & Happy Dent SRL, Prodexport Logistics SA, Radius Dent Protect SRL și în Access Capital IFN S.A.
 
Pentru anul 2022, Bca Prefab SRL a declarat o pierdere netă de 240.514 de lei.

În trecut, Hanți Romeo a figurat în D.H.V. Transinternational SRL, Crewing International Agency SRL, ECO Block SRL și în SIM Holding Cleaner SRL, radiate.   

Contactat telefonic, Hanți Romeo a declarat că poate discuta în referire la decizia Curții de Apel Constanța după ce se va informa prealabil.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursă documentare: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tribunalul Constanța, primele condamnări în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer! (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii