Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel București, anunț în dosarul lui Constantin Dina, fostul director DSP Constanța, trimis în judecată de DNA

ro

06 Dec, 2023 17:00 1545 Marime text
  • Decizia Tribunalului București de a constata legalitatea rechizitoritoriului întocmit de procurorii DNA a fost atacată la Curtea de Apel București.
  • CAB va analiza contestațiile anul viitor.
Curtea de Apel București a stabilit data la care va analiza contestațiile formulate în procesul în care Constantin Dina, fost director al DSP Constanța, și director al Corpului de Control al ministrului Sănătății, a fost deferit instanței de procurorii DNA.
 
În proces, fostul director DSP Constanța este suspectat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. 
 
Tribunalul București a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, precum şi legalitatea sesizării instanţei.
 
Decizia Tribunalului București a fost contestată la Curtea de Apel București, care a stabilit recent data la care va analiza contestațiile.
 
Astfel, dosarul va fi deschis de judecătorii bucureșteni anul viitor, la data de 24 aprilie 2024.
 
Atunci, magistrații Secției Penale a CAB vor decide dacă procesul poate începe la Tribunalul București sau dacă dosarul trebuie să se întoarcă la procurorii DNA.
 
Amintim, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 02 – 07 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, inculpatul Dina Constantin, în calitățile menționate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal celeilalte inculpate o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.
 
Acționând în această manieră, inculpatul Dina Constantin ar fi facilitat obținerea de către inculpata Aramă Silvia a unui punctaj care i-ar fi permis acesteia să promoveze proba respectivă.
 
Fiind audiată în prezenta cauză, inculpata Aramă Silvia ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut „ajutorul“ oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.
 
Precizăm că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
DNA acuză – fraudă la un concurs de angajare!
Începe procesul lui Constantin Dina, fost șef al DSP Constanța (RECHIZITORIU)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bla bla 08 Dec, 2023 20:34 mai lasati-ne cu dna si dna si dna