Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:52 25 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criptomonede Mai multe femei credule din Constanța, înșelate de un fals militar american!

ro

28 May, 2022 00:00 2043 Marime text
 
  • Falsul militar american le spunea femeilor că doreşte să-și întemeieze o familie și că urma să le trimită sume mari de bani.
 
Șase femei din Constanța au fost abordate pe reţelele de socializare de un individ ce s-a prezentat ca fiind militar american care doreşte să-și întemeieze o familie cu aceastea. Pentru credibilitate, falsul militar american le spunea femeilor că urma să le trimită sume mari de bani, însă acestea trebuiau să-i trimită diverse sume, în lei sau în euro, necesare în vederea livrării coletului cu bani.
 
Conform procurorilor, după ce conturile erau alimentate conform indicațiilor, banii erau folosiți pentru a achiziţiona criptomonede.
 
Inculpatul este un cetățean nigerian și a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a şase infracţiuni de complicitate la înșelăciune
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
În actul de sesizare a instanței se arată că, în 2020, un autor neidentificat ar fi abordat o femeie din Constanța pe reţelele de socializare, prezentându-se ca fiind militar american ce doreşte o familie cu aceasta şi care ar urma să-i trimită un 1,5 milioane de euro, determinând-o astfel să-i trimită suma de 1300 euro necesară în vederea livrării coletului cu bani, i-a acordat sprijin autorului prin punerea la dispoziţie a contului său bancar, după care a primit de la persoana vătămată suma de 1300 euro, pe care a folosit-o pentru a achiziţiona criptomonedă în folosul autorului.
 
Procurorii spun că în cauză, prin intermediul acestui mecanism, ar mai fi fost înșelate și alte femei din Constanța, victimele fiind toare abordate pe reţelele de socializare.
 
Procurorii mai arată că banii trimiși de femeile din Constanța în contul indicat de falsul militar american au fost folosiți pentru achiziția de criptomonede.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care a încetat procesul penal cu privire la inculpat, sub aspectul săvârşirii a şase infracţiuni de complicitate la înșelăciune, ca urmare a împăcării.

 
Totodată, Judecătoria a restituit inculpatului sumele de 220 USD, 40 Euro şi 1350 lei, ridicate de la acesta cu ocazia percheziţiei domiciliare.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Condamnat după ce a încercat să iasă din Portul Constanța în baza unui document fals!
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii