Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă la Ghindărești! Femeie aruncată în Dunăre. Prima condamnare

ro

05 Apr, 2021 14:49 1911 Marime text

 
Tribunalul Constanța a decis azi condamnarea în primă instanță a bărbatului de 67 de ani, din comuna Ghindărești, acuzat de comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, la 15 ani de închisoare.
 
Decizia nu este definitivă.
 
 Oficial
 
În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală şi cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală, îl condamnă pe inculpatul Tudor Ivan, fără antecedente penale, la pedeapsa închisorii de 15 (cincisprezece) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art. 188 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 din Codul penal, pedeapsa principală astfel stabilită urmând a fi executată prin privare de libertate, potrivit art. 60 din Codul penal. (...) În temeiul art. 19, art. 25 şi art. 397 – toate din Codul de procedură penală, cu raportare la art. 1357, art. 1381, art. 1385, art. 1386 ?i art. 1391 alin. 2 – toate din Codul civil, admite acţiunea civilă exercitată de către partea civilă (...) şi îl obligă pe inculpat să-i plătească părţii civile suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale. Admite acţiunea civilă exercitată de către partea civilă (...) şi îl obligă pe inculpat să-i plătească părţii civile (...) suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale. Menţine măsura arestului preventiv dispusă în cauză cu privire la inculpatul. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, la data de 05.04.2021“.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în cursul lunii septembrie 2020, în timp ce se afla la locuința din localitatea Ghindărești, inculpatul a agresat-o pe concubina sa, prin lovire cu și de corpuri dure, respectiv prin înjunghierea repetată cu un obiect tăietor înțepător (posibil cuțit).
 
Conform anchetatorilor, pe corpul victimei fiind identificate cu ocazia necropsiei următoarele leziuni de violență: ,,echimoză retroauriculară dreaptă, fracturi costale drepte, fractură olecran drept, plagă înjunghiată lateral de fosa iliacă dreaptă, două plăgi tăiate în lungime de cca 3 cm dispuse una deasupra celeilalte, în partea temporal-dreaptă, plagă tăiată în lungime de cca 6 cm, dispusă orizontal occipital-dreaptă“.
 
După agresiune, inculpatul a transportat-o și a aruncat-o pe concubina sa în fluviul Dunărea, aflat la o distanță de cca 470 metri de locuință, decesul victimei survenind din cauza asfixiei mecanice prin înec, fiind ulterior identificată plutind pe Dunăre în zona km fluvial 253.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii