Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:00 01 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Crimă la Cogealac! Un bărbat și-a omorât mama pentru că i-a reproșat că asculta muzica prea tare

ro

12 Mar, 2021 12:50 5601 Marime text


Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus reţinerea unui bărbat din Cogealac acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în forma omorului.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, în jurul datei de 07 martie 2021, în cursul nopţii, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în locuinţa comună din localitatea Cogealac, în urma unui conflict spontan, generat de nemulţumirea victimei că fiul ei asculta muzică la un volum tare, deşi ora era târzie, inculpatul i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele mamei sale, în vârstă de 92 de ani, astfel încât i-a provocat leziuni traumatice grave, constând în hemoragie şi contuzii meningo-cerebrale, fracturi ale oaselor nasului şi multiple fracturi costale, ce au condus la decesul acesteia, survenit la data de 11 martie 2021 în spital.

Din propria declaraţie a inculpatului a rezultat că, deşi victima suferise leziuni grave, el a  încercat să îi acorde ajutor medical la domiciliu, prin aplicarea de bandaje pe rănile sângerânde, cu scopul de a încerca să ascundă comiterea infracţiunii şi abia când starea de sănătate a victimei s-a înrăutăţit a rugat un vecin să cheme ambulanţa şi nici măcar personalului medical nu i-a destăinuit modul în care mama sa suferise vătămările.

În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

UPDATE 

Tribunalul Constanta a decis arestarea preventivă a inculpatului.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 martie 2021 până la data de 10 aprilie 2021 inclusiv, a inculpatului  pentru săvârșirea infracțiunii de omor – violență în familie. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat şi punerea acestuia în imediată executare. Respinge ca nefondată cererea formulată de apărătorul inculpatului de luare faţă de acesta a unei măsuri mai puţin restrictive. Dispune avansarea onorariului apărătorului din oficiu Dascălu Dragoş Cristian. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu“. 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii