Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:24 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă la Cernavodă! Principalul suspect în cazul uciderii profesoarei Cristina Palu a cerut să fie lăsat acasă

ro

19 Aug, 2021 13:45 1650 Marime text

 
Romică Cosmin Hărăbor, din Medgidia, principalul suspect în cazul uciderii profesoarei Cristina Palu, din Cernavodă, fostul psiholog al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia, a cerut să fie plasat în arest la domiciliu.
 
Solicitarea bărbatului a fost analizată azi, 19 august 2021, de Tribunalul Constanța.
 
Ulterior deliberărilor, instanța a respins cererea bărbatului.  
 
Oficial
 

„Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. În temeiul art. 348 raportat la art. 207 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, luată faţă de inculpatul Hărăbor Romică Cosmin (...), pe care o menţine, următoarea verificare urmând a se realiza cel mai târziu la data de 17.09.2021. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile de judecată rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 19.08.2021“.

 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 06 aprilie 2021, în locuinţa acesteia din oraşul Cernavodă, inculpatul a ucis-o în scop de jaf pe victima P.C., (...), ocazie cu care a sustras din locuinţă suma de 500 de lei un telefon mobil, trei carduri bancare şi cheile locuinţei şi autoturismului victimei.
 
Cadavrul victimei a fost descoperit în ziua de 08 aprilie 2021, zi în care inculpatul a fost depistat pe raza comunei Deleni, ocazie cu care s-a stabilit că încerca să se sinucidă, după ce ingerase otravă de şobolani şi antigel. În primă fază inculpatul a fost condus la spital, unde după examinare medicii au stabilit că este în afara oricărui pericol, astfel că a fost condus la procuror, audiat şi reţinut.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii