Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă în localitatea Independența! Oficial

ro

15 Jul, 2022 16:26 2305 Marime text



 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arestul preventiv, a unui bărbat, în vârstă de 66 de ani, din comuna Independența, pentru comiterea infracțiunii de omor (violență în familie).
 
Probatoriul administrat în cauză a relevat, că în noaptea de 29/30.05.2022, în timp ce se afla în imobilul din localitatea Independența, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Ș. A. l-a agresat fizic pe fratele său, prin aplicarea mai multor lovituri cu corpuri dure (printre care o bâtă din material lemnos de cca 130 cm lungime) pe întreaga suprafață a corpului, respectiv prin lovirea de corpuri/planuri dure, victima suferind numeroase leziuni traumatice - echimoze la diverse niveluri, hematoame epicraniene, fractură de piramidă nazală, fracturi costale, plăgi la nivelul extremității cefalice.
 
Agresiunea comisă asupra persoanei vătămate, coroborată cu starea de intoxicație etilică acută în care se afla aceasta (alcoolemie 2,62 g/1000 la momentul prezentării la unitatea de primiri urgențe) și cu inacțiunea agresorului, care a lăsat victima în stare de inconștiență pe podeaua locuinței mai multe ore, fără a solicita prezența unui echipaj medical, respectiv fără a anunța autoritățile, au contribuit la instalarea hipotermiei severe (26 grade C temperatură corporală), cauză care a condus la decesul victimei, la data de 08.06.2022, prin instalarea comei profunde complicate în evoluție cu tromboze plurisistemice și bronhomneumonie.
 
Precizăm că trimiterea în judecată şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii