Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Crimă în Constanța! Femeie ucisă în bătaie (MINUTĂ)

ro

22 Feb, 2022 09:51 7581 Marime text

 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis arestarea preventivă a unui bărbat, de 43 de ani, acuzat de omor!
 
Cel în cauză este suspectat că, la data de 20 februarie 2022, într-o casă din municipiul Constanța, bărbatul ar fi ucis în bătaie o femeie, de 74 de ani.
 
Se pare că fapta ar fi avut loc pe fondul consumului de alcool.
 
Aseară, suspectul a fost arestat preventiv!
 
Oficial:
 

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în dosarul de urmărire penală nr. 324/P/2022 şi dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile – începând cu data de 21.02.2022 şi până la data de 22.03.2022, inclusiv, a inculpatului Ţincuş Ciprian-Alexandru, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor – faptă prevăzută de art. 188 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) din Codul penal. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Ţincuş Ciprian-Alexandru. În temeiul art. 272 din Codul de procedură penală, dispune avansarea sumei de 313 lei din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa, reprezentând onorariul avocatului Petrov Georgiana, desemnat din oficiu pentru a-i acorda asistenţă judiciară inculpatului Ţincuş Ciprian-Alexandru. În conformitate cu dispoziţiile art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate de stat cu ocazia soluţionării propunerii parchetului rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore, potrivit art. 204 alin. (1) din Codul de procedură penală. Pronunţată în camera de consiliu, la data de 21.02.2022, ora 15:20.

 
Foto cu rol ilustrativ.

Oficial!

Prin ordonanţa din data de 20 februarie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ţ.C.L., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în noaptea de 19/20 februarie 2022, aproape de miezul nopţii, în locuinţa victimei din municipiul Constanța, în care inculpatul locuia cu chirie, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în cursul unui conflict spontan, inculpatul a ucis-o pe victima G.P., în vârstă de 73 de ani, pe care a lovit-o de două ori, cu mare intensitate, cu pumnii în figură, astfel că i-a provocat o dublă fractură de mandibulă şi un traumatism cranio-cerebral, cu hemoragie subdurală, leziuni grave care au dus la moarte în scurt timp.

În cursul zilei de 21 februarie 2022 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tânărul constănțean osândit la închisoare pe viață, nemulțumit de pedeapsă!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii