Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:49 31 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă în Constanța! Bărbat lovit cu cuțitul în gât! Când se va pronunța instanța

ro

19 Nov, 2022 16:10 8963 Marime text

 
  • Victima ar fi fost lovită în mod repetat cu un cuţit în zona gâtului, astfel că i-a provocat grave leziuni ce au condus la moarte.
  • Pe parcursul anchetei penale inculpatul s-a prevalat de dreptul de a nu da declaraţii şi de a nu se auto-incrimina.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Prin rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.F., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa!
 
Judecătorii au finalizat cercetarea specifică și au decis ca pronunțarea să aibă loc săptămâna viitoare.
 
Amintim că, prin ordonanţa din data de 06 februarie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul P.F., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul nopţii precedente.
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 06 februarie 2022, în jurul orelor 1700, în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Constanţa, ce aparţinea familiei, pe fondul unei stări conflictuale generate de neînţelegeri din motive materiale, în cursul unui conflict spontan, inculpatul l-ar fi ucis pe tatăl său, victima P.F., în vârstă de 66 de ani, pe care l-ar fi lovit în mod repetat cu un cuţit în zona gâtului, astfel că i-a provocat grave leziuni ce au condus la moarte.
 
Pe parcursul anchetei penale inculpatul s-a prevalat de dreptul de a nu da declaraţii şi de a nu se auto-incrimina.
 
Procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Oficial!
Tragedie la Murfatlar! Un tânăr de 21 ani a fost arestat


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii