Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:39 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copil mort în incendiu, la Hârşova. Începe judecata celui care trebuia să-i fie tată vitreg!

ro

03 Mar, 2017 00:00 961 Marime text
Judecătorii au luat prima decizie în dosarul în care un bărbat a fost deferit Justiţiei după ce un copil de doi ani a murit într-un incendiu. Ieri, instanţa a constatat legalitatea sesizării cu rechizitoriul cauzei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Pe cale de consecinţă, s-a dispus începerea judecăţii. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Tribunalul Constanţa. Cel trimis în judecată este acuzat de ucidere din culpă şi de distrugere.
 
În faţa magistraţilor, inculpatul a precizat că a întreţinut o relaţie de concubinaj cu mama minorului şi că, după plecarea femeii la muncă, în Italia, el rămăsese să aibă grijă de copil.
 
„Inculpatul (…), în dimineaţa zilei de 7 august 2016, în jurul orei 9.30, în timp ce minorul încă dormea în camera de locuit a imobilului din strada (…), a plecat din locuinţă, deplasându-se la un local din oraş, unde a consumat două cafele împreună cu un prieten. Inculpatul a precizat că a închis uşa camerei la plecare, fără să o încuie, în schimb, a încuiat uşa principală de acces în locuinţă. A estimat că a lipsit din locuinţă circa 15 minute până la momentul întoarcerii, când a găsit echipajele de pompieri în faţa locuinţei. Inculpatul a arătat că era conştient de faptul că în locuinţă deţine cutii de chibrituri, însă ştia că acestea erau depozitate într-o noptieră, pe care a baricadat-o cu o masă, tocmai pentru a nu putea fi deschisă de către minor. Inculpatul a mai relatat că el şi concubina sa obişnuiau să-şi aprindă ţigările în prezenţa minorului, insinuând că minorul era familiarizat cu gestul de a aprinde ţigara, iar uneori l-a surprins pe minor jucându-se cu ţigări neîncepute / neaprinse, dar şi cu bricheta, moment în care inculpatul îi lua din mână aceste obiecte“, au conchis procurorii.
 
Pe parcursul urmăririi penale, începută la data de 7.08.2016, inculpatul a recunoscut parţial săvârşirea faptei, în sensul că se consideră responsabil din punct de vedere moral, nu şi penal.

Citeşte şi:

Tragedie pentru o femeie din judeţul Constanţa, aflată la muncă în Italia! Copilaşul i-a murit în incendiu

Ti-a placut articolul?

Comentarii