Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.500 de intervenții, gestionate de pompieri în numai 24 de ore

ro

17 Oct, 2023 10:18 656 Marime text
Pompieri. Foto: facebook/IGSUPrima zi din săptămână a fost una intensă pentru pompierii din întreaga țară. Peste 1.500 de intervenții  au fost gestionate în numai 24 de ore!
 
Potrivit unui comunicat al IGSU, pe parcursul misiunilor desfășurate, echipajele SMURD au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.224 de persoane.

„În afara misiunilor pentru acordarea asistenței medicale de urgență, o importanță deosebită a fost acordată și solicitărilor primite pentru stingerea incendiilor. Astfel, în cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit la 96 astfel de evenimente, 32 dintre acestea fiind arderi de vegetație uscată.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 209 misiuni pentru protecția comunităților. 

O atenție sporită a fost acordată și accidentelor rutiere, astfel că echipajele de descarcerare au acționat în 17 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme“ - au mai precizta reprezentanții IGSU.


De asemenea, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele BN (1), BZ (1), CV (1), MS (1) și PH (1). 

„Totodată, în zonele de graniță cu Ucraina și Republica Moldova au fost angrenați 98 de pompieri și 50 de mijloace tehnice pentru gestionarea afluxului de refugiați, în contextul conflictului de pe teritoriul Ucrainei.

Siguranța fiecăruia dintre noi depinde de cunoștințele și acțiunile noastre. Vă îndemnăm să accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și să descărcați aplicația de mobil DSU, gratuit din App Store și Google Play. Împreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!“ - au mai precizat reprezentanții IGSU

Citește și: 

Incendiu violent într-un apartament din Hârșova! 13 persoane s-au autoevacuat (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii