Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:12 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestaţia DNA, respinsă Opt ani de închisoare pentru Gheorghe Ioniţă

ro

20 Apr, 2017 00:00 1123 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au respins, ieri, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa împotriva unei sentinţe pronunţate de Tribunalul Constanţa în dosarul în care Gheorghe Ioniţă a primit opt ani de detenţie.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, pe data de 20 februarie, Tribunalul Constanţa a admis, ca fondată, sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Constanţa şi a dispus anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de trei ani de închisoare aplicată condamnatului printr-o sentinţă a Judecătoriei Constanţa.
 
În continuare, instanţa a contopit pedeapsa de trei ani de închisoare cu o altă pedeapsă de opt ani de închisoare, aplicată aceluiaşi condamnat printr-o altă sentinţă a Tribunalului Constanţa. În final, bărbatul a luat opt ani de închisoare, aplicându-i-se pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64, lit. a, teza a II-a, b şi c (dreptul de a ocupa o funcţie sau o atribuţie de organ de conducere sau de administrare a unei societăţi comerciale, în ţară sau în străinătate) pe o perioadă de patru ani, după executarea pedepsei principale.
 
În final, instanţa a dedus din pedeapsa de opt ani de închisoare perioada executată cu începere de la data de 20 aprilie 2016 la zi.
 
Reamintim faptul că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, în martie 2014, trimiterea în judecată a lui Gheorghe Ioniţă, administrator al unei societăţi comerciale la data faptelor.
 
DNA arată că, în perioada iulie 2007 - martie 2008, Ioniţă, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale ale firmei cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori sunt fictive.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii