Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:58 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Un cunoscut cântăreț a fost condamnat pentru că a condus fără permis. Este obligat să presteze și muncă în folosul comunității

ro

22 Nov, 2017 20:51 2889 Marime text
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța l-au condamnat pe cunoscutul cântăreț, Raoul, pe numele adevărat Cornel Rareș Borlea la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autoturism fără a deține permis de conducere.
 
Potrivit minutei instanței de judecată, în temeiul preved. art.421 pct.2 lit.a Cod pr.penală, se admite apelul PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CONSTANŢA, formulat împotriva sentinţei penale nr.916 din data de 27.06.2017 pronunţată în dosarul penal nr. 30774/212/2016 al Judecătoriei Constanţa, pe care o desfiinţează în parte şi rejudecând pe fond.
 

”În temeiul preved.art.335 alin.2 Cod penal în referire la art.396 alin.2 Cod pr.penală; Condamnă pe inculpatul BORLEA RAREŞ-CORNEL, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza preved. art.91 Cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare, aplicată inculpatului BORLEA RAREŞ-CORNEL pe un termen de supraveghere de 2 ani şi care începe să curgă de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, conform art.92 alin.1,2 Cod penal.” – se arată în minuta instanței.

 
În plus artistul trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere.
 

”În baza preved.art.93 alin.1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere condamnatul BORLEA RAREŞ-CORNEL, trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere;
a)         să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta;
b) să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuinţă şi orice deplasare care depăseşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
c)         să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
d)         să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă” - se mai arată în minuta instanței. 

 
Totodată, în baza art.93 alin.2 lit.b şi d Cod penal impune condamnatului BORLEA RAREŞ-CORNEL să frecventeze un program de reintegrare socială derulate de serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.
 

”În baza art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere condamnatul BORLEA RAREŞ-CORNEL, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei mun.Turda, judeţ Cluj sau la Primăria comunei Feleacu, judeţ Cluj, în afară de cazul în care starea de sănătate nu-i permite prestarea respectivei munci. În baza preved.art.94 alin.1 Cod penal pe durata termenului de supraveghere datele prev. de art.93 alin.1 lit.c-e se comunică serviciului de probaţiune.Atrage atenţia condamnatului BORLEA RAREŞ-CORNEL asupra condiţiilor revocării suspendării executării pedepsei sub supraveghere, prev. de art.96 Cod penal. Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile contrare prezentei decizii penale şi menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii de fond. În temeiul prev.art.275 alin.3 Cod pr.penală; Cheltuielile judiciare avansate în apelul parchetului rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 noiembrie 2017” – se mai arată în minuta Curții de Apel Constanța. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii