Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Închisoare cu suspendare pentru tentativă la omor

ro

27 Oct, 2022 14:47 1512 Marime text



Trimis în judecată de procurorii constănțeni pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, un bărbat din județ a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendat.

Decizia nu este una definitivă!

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 14 februarie 2022, în jurul orelor 14.00, în comuna Mircea Vodă, judeţul Constanța, în cursul unui conflict spontan, inculpatul l-ar fi înjunghiat cu un cuţit în regiunea toracică posterioară pe numitul C.M., astfel că i-a provocat leziuni corporale grave, vindecabile în 20-22 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în primejdie, prin caracterul penetrant profund al plăgii toracice, cu consecinţa producerii de insuficienţă respiratorie acută. Viaţa victimei a fost salvată, întrucât a fost transportată imediat cu un elicopter SMURD la spital, unde a fost internată şi supusă de urgenţă intervenţiei chirurgicale.

Procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Constanța. Luptător străin, transferat într-un penitenciar din Lituania

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii