Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:00 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Câine tăiat cu sabia! Judecătorii se pregătesc să anunțe sentința finală. Proces care poate intra în istoria justiției din România

ro

25 Dec, 2017 16:03 2491 Marime text
 
Este vorba desre cazul unui bărbat care a fost condamnat în primă instanță la şase luni de închisoare, cu executare, pentru că, în 2014, a ucis un câine, pe care l-a tăiat cu sabia.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, prin rechizitoriul nr. 2566/P/2014 din data de 30 ianuarie 2017, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, prevăzută şi pedepsită de art. 25 alin. 1 lit. e din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Tulcea, instanţă care, zilele trecute, având în vedere decesul câinelui, a schimbat încadrarea juridică din „rănirea sau schingiuirea animalelor“ în „uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept“. Drept urmare, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de şase luni de închisoare, cu executare. În continuare, instanţa a admis în parte acţiunea civilă şi a dispus obligarea inculpatului la plata sumei de peste 5.000 de lei, cu titlu de daune morale şi materiale.
 
„Dispune confiscarea specială a sabiei artizanale ridicată de la inculpat şi depusă la Camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Tulcea. Obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. În temeiul art. 276, alin. 2 Cod proc. pen, obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 de lei, către partea civilă, cu titlu de cheltuieli judiciare“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Atât inculpatul, care a recunoscut faptele imputate de procurori, cât şi partea civilă au atacat decizia Judecătoriei Tulcea la Curtea de Apel Constanţa. Pronunțarea va avea loc peste câteva zile.
 
Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.

De precizat că este pentru prima dată, spune surse din rândul avocaților, când într-un astfel de dosar, inculpatul riscă încă din prima instanță să mergă la pușcărie. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii