Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Bărbat arestat după ce și-a bătut soția!

ro

25 Jan, 2023 14:21 1539 Marime textProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.01.2023 şi până la data de 22.02.2023 inclusiv, a unui bărbat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţa în familie şi  încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu.

La data de 19.10.2021, constatând că există un risc iminent pentru producerea unor violenţe în mediul familial, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au emis un ordin de protecţie provizoriu, valabil pe o perioadă de 5 zile, prin care în sarcina inculpatului a fost stabilită obligaţia de a respecta următoarele măsuri de protecţie: să părăsească temporar locuinţa din municipiul Constanţa şi să păstreze o distanţă minimă de 200 de metri faţă de soţia sa.

În ziua următoare, la data de 20.10.2021, în jurul orei 09:15, inculpatul a intrat în curtea locuinței sale, încălcând astfel obligaţia impusă prin ordinul de protecţie provizoriu.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a menţinut măsurile de protecţie stabilite de lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa şi a solicitat Judecătoriei Constanţa emiterea ordinului de protecţie.

La data de 22.10.2021 instanţa de judecată a admis cererea şi a emis ordinul de protecţie, pe o durată de 4 luni, menţinând măsurile de protecţie iniţiale şi interzicând inculpatului orice contact, inclusiv telefonic, cu soţia sa.

Ulterior, la data de 23.01.2023, în jurul orei 11:00, în timp ce se afla la locuinţa de domiciliu din municipiul Constanța, inculpatul a lovit-o cu pumnii în zona capului şi a feţei pe soţia sa, persoana vătămată, provocându-i leziuni traumatice ce i-au pus viaţa în primejdie, prin hemoragie subarahnoidiană și hematom subdural, şi care necesită pentru vindecare 40 de zile de îngrijiri medicale.

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.01.2023 şi până la data de 22.02.2023 inclusiv, a inculpatului.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii