Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța, parte vătămată Cazul bancomatului din Mamaia, aruncat în aer anul trecut, la Curtea de Apel Constanța

ro

08 Oct, 2023 11:04 860 Marime text


Principalii suspecți în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer, anul trecut, rămân momentan în arest preventiv!  

Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța și contestată la Curtea de Apel Constanța, de către inculpați. 

Contestația celor doi va fi judecată de Curtea de Apel Constanța, marți, 10 octombrie 2023. 

În actul de sesizare, în sarcina inculpatului s-a reținut, în esență, că:
 

- în noaptea de 15.11.2022, în jurul orelor 03:06, având faţa acoperită, cu un corp dur a provocat distrugeri la aparatul ATM instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, cu scopul de a sustrage sume de bani, activitate nematerializată datorită conformației constructive ale bancomatului,
- în noaptea de 18.11.2022, în jurul orelor 03:10, după ce în prealabil a smuls camera de supraveghere aparţinând sistemului de supraveghere video al Primăriei Castelu, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând BRD Groupe Societe Generale, în urma deflagraţiei, imobilul a suferit prejudicii prin distrugerea structurii sale. Ulterior, din interiorul ATM-ului distrus, a sustras suma de 1550 RON, cauzând  prejudicii Primăriei comunei Castelu și BRD Groupe Societe Generale,
 
- în noaptea de 28/29.11.2022, în jurul orelor 03:32, având fața acoperită, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul tip ATM aparţinând Raiffeisen, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa situat în Mamaia. Din cauza deflagraţiei au fost provocate distrugeri masive asupra clădirii. Ulterior, din interiorul ATM-ului distrus, a fost sustrasă suma de 98.900 RON, cauzând prejudicii Pavilionului Expoziţional Constanţa și Raiffeisen Bank.
 
- în cursul lunii iulie a anului 2022, deplasându-se la volanul autoutilitarei marca Iveco Daily, a introdus prin unul din punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, fără drept, o armă neletală de tir sportiv din categoria C3, armă ce face parte din categoria celor supuse autorizării  şi pe care a deţinut-o fără drept și în mod neautorizat pe teritoriul României.
 


 
Totodată, în sarcina inculpatei, prin rechizitoriu s-a reținut că:
 
- în noaptea de 15.11.2022, în jurul orelor 03:00, în baza unei înțelegeri prealabile,  a condus autoturismul marca Peugeot,  și a  supravegheat zona în timp ce celălalt inculpat, având faţa acoperită, cu un corp dur a provocat distrugeri la aparatul ATM, instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, cu scopul de sustrage sume de bani, activitate nematerializată datorită conformației constructive ale bancomatului,
 
- în noaptea de 18.11.2022, în baza unei înțelegeri prealabile, l-a însoțit și l-a transportat cu autoturismul marca Peugeot, pe inculpat pe raza localității Castelu, unde suspectul în jurul orelor 03:10, după ce în prealabil a smuls camera de supraveghere aparţinând sistemului de supraveghere video al Primăriei Castelu, prin folosirea de materiale explozive,  a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând BRD Groupe Societe Generale, în urma deflagraţiei, imobilul a suferit prejudicii prin distrugerea structurii sale. Ulterior, din interiorul ATM-ului distrus, a sustras suma de 1550 RON, fiind ulterior preluat cu același autoturism, cauzând un prejudiciu în dauna Primăriei comunei Castelu în valoare de 50.000 lei iar în dauna BRD Groupe Societe Generale în valoare de 48.492,23 lei,
 
în noaptea de 28/29.11.2022, în baza unei înțelegeri prealabile, a utilizat autoturismul marca Peugeot 2008, l-a transportat pe inculpat în zona Pavilionului Expoziţional Constanţa situat în Mamaia, unde în timp ce suspecta asigura locul săvârșirii faptei, suspectul, în jurul orelor 03:32, având fața acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de către suspecta a provocat distrugeri la aparatul tip ATM aparţinând Raiffeisen, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa, iar din cauza deflagraţiei au fost provocate distrugeri masive asupra clădirii.
 
Ulterior, din interiorul ATM-ului distrus, suspectul a sustras suma de 98.900 lei, cauzând un prejudiciu în dauna Pavilionului Expoziţional Constanţa în valoare de 15.000 Euro cât și Raiffeisen Bank. Suspectul a fost ulterior preluat de către suspecta cu același autoturism din zona unui hotel.
 
Imediat, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au prins în flagrant delict cele două persoane, imediat după ce ar fi aruncat în aer bancomatul de la Pavilionul Expozițional Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
În dosar, părți vătămate/părți civile s-au constituit: Primăria Castelu, BRD Group Societe Generale, Consiliul Județean Constanța, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania.
 
Sursa portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Accident cu mai multe victime la Cora Brătianu, Constanța! Anunțul procurorilor (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii