Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat în primă instanță! Dumitru Claudiu Apostolide, de la Eco Burn Land SRL, achitat definitiv

ro

22 Jan, 2022 00:00 1704 Marime text

 
  • Cei doi inculpați au fost suspectați că ar fi primit 10.000 de lei de la un afacerist din Constanța, lăsând să se înțeleagă faptul că ar avea putere de convingere printre comisarii de la Protecția Consumatorului Constanța, care, în urma unui control, au închis societatea denunțătorului.
 
Sentință definitivă în dosarul în care Dumitru Claudiu Apostolide (bănuit de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă) și Florian Lucian Niculae (acuzat de trafic de influenţă), au fost condamnați în primă instanță la închisoare cu suspendare.
 
Potrivit anchetatorilor, cei doi inculpați sunt suspectați că ar fi primit 10.000 de lei de la un afacerist din Constanța, lăsând să se înțeleagă faptul că ar avea putere de convingere printre comisarii de la Protecția Consumatorului Constanța, care, în urma unui control, au închis societatea denunțătorului.
 
În primă instanță, Florian Lucian Niculae a luat un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Dumitru Claudiu Apostolide a luat doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea unei complicităţi la infracţiunea de trafic de influenţă.
 
Cauza a fost soluționată în primă instanță de judecătorii de la Tribunalul Constanța.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care a decis achitarea lui Apostolide privind săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influenţă.
 
În continuare, instanța a stabilit în sarcina lui Florian Lucian Niculae obligația de a frecventa unul sau mai multe programe de integrare socială derulate de către Serviciul de Probațiune Constanța sau în colaborare cu alte organizații sau instituții.
 
Mai mult, Curtea de Apel a dispus confiscarea de la Florian Lucian Niculae a sumei de 10.000 lei ( sumă primită de inculpat de la martorul denunțător) și a menținut celelalte dispoziții ale Tribunalului Constanța, în măsura în care nu contravin prezentei decizii.
 
Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă și a fost luată de judecătoarele Adriana Ispas și Marius Cristian Epure.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Așa cum precizam și mai sus, potrivit anchetatorilor, cei doi inculpați au fost suspectați că ar fi primit 10.000 de lei de la un afacerist din Constanța, lăsând să se înțeleagă faptul că ar avea putere de convingere printre comisarii de la Protecția Consumatorului Constanța, care, în urma unui control, au închis societatea denunțătorului.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 21 ianuarie 2022, Dumitru Claudiu Apostolide figurează în SC Eco Burn Land SRL, firmă cu sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Eliberării.
 
Firma (fondată în 2012) are ca obiect de activitate: „Tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase“.
 
Eco Burn Land SRL este condusă de Apostolide Dumitru Claudiu, cu 69 % din capitalul social, și de Spiridon Constantin, cu 31 % din capitalul social.
 
Administratorul firmei este Spiridon Constantin, pe care îl mai găsim și în Donald Duck Societate Cooperativă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Achitat ori condamnat!
Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, acuzat de fals intelectual. Când se va da verdictul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii