Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:59 27 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat în Italia la aproape 17 ani de închisoare Constănțean prins în Mamaia cu 119 km/h. Le-a dat polițiștilor un permis fals. O nouă pedeapsă

ro

20 Aug, 2021 00:00 799 Marime text

 
  • Instanța reține că inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală prin faptele ce fac obiectul cauzei, din fișa de cazier judiciar reieșind că inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă de 16 ani 7 luni 10 zile închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, omor calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, încăierarea, loviri sau alte violențe, infracțiuni săvârșite pe teritoriul Italiei.
 
Judecătoria Constanța a decis, zilele trecute, condamnarea în primă instanță a unui bărbat din Constanța (George D., de 35 de ani), la doi ani şi șase luni de închisoare, pentru săvârşirea a două infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, la data de 14 ianuarie 2020, în jurul orei 23:00, inculpatul a condus autoturismul marca Audi, și a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Șoferul a prezentat un permis de conducere, aparent eliberat de autoritățile turce, care prezintă suspiciuni că ar fi contrafăcut.
 
Apoi, tot potrivit magistraților, la data de 20 ianuarie 2021, în jurul orei 22:38, inculpatul a condus autovehiculul marca Peugeot, în stațiunea Mamaia, dinspre Năvodari către municipiul Constanța.
 
Pe raza stațiunii Mamaia, șoferul a fost depistat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 119 km/h. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, totodată prezentând un permis de conducere fals, utilizându-l în scopul inducerii în eroare a organelor de poliție.
 
Instanța reține că inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală prin faptele ce fac obiectul cauzei, din fișa de cazier judiciar reieșind că inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă de 16 ani 7 luni 10 zile închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, omor calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, încăierarea, loviri sau alte violențe, infracțiuni săvârșite pe teritoriul Italiei.
 
Hotărârea penală străină fiind recunoscută prin decizia penală pronunțată la data de 12 decembrie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție.
 

Acesta a fost liberat condiționat la data de 18 iulie 2018, rămânând un rest de executat de 173 zile.
 
Având în vedere că pedeapsa s-a considerat executată la data de 06 ianuarie 2019, instanța a reținut că inculpatul a săvârșit faptele în stare de recidivă postexecutorie.
 
Inculpatul a recunoscând faptele reținute în sarcina sa așa cum au fost descrise în actul de sesizare a instanței.
 
În prezent, dosarul se află la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Tragedie la Ovidiu!
Cea mai mare pedeapsă dată la Constanța pentru ucidere din culpă. Dosarul nu se va rejudeca (motivare + video)

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii