Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:48 06 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clericii Înaltpreasfinției Sale Teodosie, victorioși – din nou – asupra consilierilor lui Chițac! (MINUTA)

ro

24 Jun, 2022 00:00 1762 Marime text
  • Decizia instanței a fost luată de completul CA9 al secției, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele secției, hotărârea fiind pronunțată în dosarul 6332/118/2022.
  • Consilierii locali din Constanța pot declara recurs împotriva acestei hotărâri, în termen de cinci zile de la pronunțarea deciziei.
 
Clericii din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, aflată sub ocârmuirea Înaltpreasfinției Sale Teodosie, au obținut o nouă victorie în instanță împotriva Consiliului Local Constanța din mandatul actualului primar, Vergil Chițac!
 
Ieri, 23 iunie 2022, Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța a dat o nouă hotărâre pentru suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța ce ridicase dreptul de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra terenului din Parcul Casei de Cultură Constanța, de lângă viitoarea Catedrală a Eroilor din oraș!
 
Hotărârea Tribunalului Constanța a fost luată în ziua următoare după ce primarul Vergil Chițac anunțat modernizarea Parcului de la Casa de Cultură, inclusiv prin creșterea suprafeței spațiului verde din zonă.
 
Decizia instanței a fost luată de completul CA9 al secției, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele secției, hotărârea fiind pronunțată în dosarul 6332/118/2022.
 
Minuta instanței
 
Consilierii locali din Constanța pot declara recurs împotriva acestei hotărâri, în termen de cinci zile de la pronunțarea deciziei.
 
Iată minuta hotărârii Tribunalului Constanța:
 

„Admite cererea de suspendare formulată de către reclamanta Arhiepiscopia Tomisului, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Al Municipiului Constanţa. Dispune suspendarea executarii Hotararii Consiliului Local al Mun. Constanta nr. 450/26.11.2021 până la soluționarea definitivă a prezentei cauze. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în data de 23.06.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei“.

 
Potrivit datelor oficiale, hotărârea Consiliului Local Constanța suspendată în instanță vizează „revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului teren în suprafață de 1.734 mp situat în Municipiul Constanța, zona Casa de Cultură“.

 
Astfel, se arată în Articolul 1 al HCL contestat că „se aprobă revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului în suprafață de 1.734 mp situat în municipiul Constanța, zona Casa de Cultură, ce constituie domeniu privat al municipiului Constanța“.
 
Totodată, Articolul 2 prevede faptul că „imobilul prevăzut la art. 1 se va preda liber de sarcini, prin proces-verbal de predare-primire încheiat între Serviciul topografie, cadastru și cartografie digitală din cadrul Direcției generale urbanism și patrimoniu al Arhiepiscopiei Tomisului, în termen de până la 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri“.
 
Hotărârea a fost adoptată cu 17 voturi pentru și opt abțineri, proiectul fiind inițiat de primarul Vergil Chițac.
 
Potrivit aceleiași hotărâri, terenul vizat este lipit de catedrala pe care Arhiepiscopia Tomisului o ridică în parcul de la Casa de Cultură.
 
Amintim, aceasta este cea de-a doua hotărâre în instanță pe care Arhiepiscopia Tomisului o obține pentru suspendarea HCL contestat, la finele lunii martie 2022, un alt complet al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța luând decizia de a suspenda HCL 450/2021.
 
Consiliul Local Constanța a atacat acea decizie a Tribunalului, în prezent recursul aflându-se pe rolul Curții de Apel Constanța, cu termen în luna iulie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Sondaj de opinie
Considerați oportună demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Constanța, din zona Macul Roșu - „biserica de pe trotuar“?

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii