Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Considerați oportună demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din Constanța, din zona Macul Roșu - „biserica de pe trotuar“?

ro

06 Jun, 2022 00:00 12157 Marime text

 
  • Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis că lăcașul de cult va fi relocat.
  • Primarul Vergil Chițac i-a transmis o scrisoare deschisă Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în luna februarie 2022, în care îl invita să pună în aplicare decizia definitivă a instanței.
 
Primarul Municipiului Constanța a obținut autorizare în instanță pentru a demola lucrările efectuate nelegal la Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Constanța, din zona Macul Roșu, cunoscută generic drept „biserica de pe trotuar“.
 
Hotărârea instanței este definitivă, iar primarul Vergil Chițac i-a transmis o scrisoare deschisă Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în luna februarie 2022, în care îl invita să pună în aplicare decizia definitivă a instanței.
 
La rândul lor, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis că lăcașul de cult va fi relocat.
 
Aproape de mijlocul lunii mai, Arhiepiscopia a primit din partea Primăriei Constanța, la cerere, o prelungire a termenului de punere în aplicare a hotărârii judecătorilor, cu 30 de zile.
 
În întreg acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 


Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Primarul Constanței, la judecată cu o biserică din oraș! Ceruse autorizare pentru desființarea lucrărilor de la parohie. Cum s-a terminat procesul
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii