Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC a formulat contestație la executare Green Businnes SRL solicită în continuare daune, după rezilierea în 2020 a contractului de proiectare a noului Acvariu din cadrul CMSNC

ro

24 Jan, 2024 17:00 668 Marime text
  • Pe 17 ianuarie a.c., Județul Constanța - CJC în calitate de contestator a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă dosarul cu numărul 1113/212/2024 având ca obiect contestaţie la executare 553/BA/2024. Intimat în dosar este societatea Green Businnes SRL
  • Magistrații nu au stabilit încă termenul de judecată
  • Green Businnes a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Constanța pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului necesare derulării proiectului "Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța
  • La sfârșitul anului 2020, însă, a fost reziliat contractul, deoarece Green Businnes a solicitat suplimentarea fondurilor pentru proiectare
  • Amintim că anul trecut, Curtea de Apel București a deliberat într-un alt dosar 24178/3/2020 (1828/2023 ), aflat pe rolul secţiei a V-a civilă având ca obiect executare contract administrativ, în care intimat reclamant a fost Green Business SRL iar apelant pârât – Consiliul Județean Constanța prin președinte, în care reclamanta solicita daune de 40.000 de euro
 
 
 
Pe 17 ianuarie a.c., Județul Constanța - CJC în calitate de contestator a înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă dosarul cu numărul 1113/212/2024 având ca obiect contestaţie la executare 553/BA/2024. Intimat în dosar este societatea Green Businnes SRL.

Magistrații nu au stabilit încă termenul de judecată.

Green Businnes a câștigat în 2020 licitația organizată de Consiliul Județean Constanța încă din 2019 pentru servicii de proiectare (SF, PUD, PT+DDE, PAC, documentație as-built, proiect de monitorizare a comportării în timp, a documentațiilor complete necesare depunerii, obținerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizațiilor) și asistență tehnică din partea proiectantului necesare derulării proiectului "Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța", potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 558/ 4.08.2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism – Masterplanul investiţiilor în turism – şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism.

Valoarea totală a acelui contractul a fost de 773.275.76 lei fără TVA.

La sfârșitul anului 2020, însă, a fost reziliat contractul, deoarece Green Businnes a solicitat suplimentarea fondurilor pentru proiectare.

Amintim că anul trecut, Curtea de Apel București a deliberat într-un alt dosar 24178/3/2020 (1828/2023 ), aflat pe rolul secţiei a V-a civilă având ca obiect executare contract administrativ, în care intimat reclamant a fost Green Business SRL iar apelant pârât – Consiliul Județean Constanța prin președinte, în care reclamanta solicita daune de 40.000 de euro.

În septembrie 2023, magistrații au respins ca nefondat apelul CJC și au obligat apelantul la plata către intimată a sumei de 1.764,44 lei, cheltuieli de judecată. Hotărârea a fost definitivă, potrivit www.portal.just.ro.

Pentru noul Acvariu, autoritățile județene au demarat în 2021 o nouă achiziție de servicii de proiectare (SF/DALI, PT+DDE, PAC și a documentațiilor complete necesare depunerii, obtinerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizatiilor) și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție "Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța". Valoarea totală a achiziției (fără TVA) a fos de 535.500 lei iar câștigătorul contractul, societatea Expert Project Team, cu sediul social în Iași.

Pentru că nu dispune de bani pentru execuția în integralitate a proiectului, Consiliul Județean Constanța a anunțat că va depune cerere de finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027.

Până în prezent, Consiliul Județean Constanța a obținut de la Primăria Constanța un Certificat de Urbanism pentru noul acvariu care va fi edificat în municipiu.

Din păcate, nici vechiul Acvariu nu este în prezent functional. Încă din februarie 2023, reprezentanții Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii anunțau că Acvariul de pe faleza Cazinoului din Constanța este închis pentru efectuarea unor lucrări de mentenanţă. De atunci a trecut aproape un an și tot închis este, în condițiile în care reprezintă un obiectiv mai ales pentru turiști.

Activitatea Acvariului a fost suspendată pentru lucrări de mentenanță, atunci când o bucată din tavanul clădirii s-a desprins și a căzut și s-a decis că este nevoie de o expertiză tehnică de amploare și reabilitare.
 
 
Green Business SRL
 
Compania este administrată de omul de afaceri Ioan-Cristian Samson iar asociați sunt Cristina și Ioan-Cristian Samson.

Sediul social al firmei înființate în 2011 este pe strada Dezrobirii, Nr. 45, Sector: 6, București.

Green Business SRL a colaborat și cu Consiliul Județean Hunedoara pentru implementarea Liniei Verzi Petrila- Uricani, a bătut palma cu Primăria Deva pentru a realiza documentațiile necesare,începând cu studiul de fezabilitate pentru realizarea stațiilor de reîncărcare vehicule electrice, în 3 puncte ale orașului. Totodată, societatea urma să construiască și o parcare în orașul Sinaia.

În 2022, avea un număr mediu de 2 angajați, un profit de aproximativ 124.482lei, cifră de afaceri de 670.489 lei.

 

Potrivit www.termene.ro, compaia figurează cu un număr de 84 de contracte din achiziții directe.
 
Citește și:

Licitaţia a fost lansată în vara anului 2019. Construirea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța abia în faza de proiectare (documente)

Romasco Concept SRL cheamă în judecată Consiliul Judeţean Constanţa pentru un litigiu privind achiziţiile publice

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii