Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este singurul inculpat din Dosarul retrocedărilor din Constanţa care nu a primit cu nicio condamnare

ro

08 Feb, 2019 13:05 3793 Marime text
Poliţia Judeţului Constanţa a informat azi că a fost sesizată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României cu privire la punerea în executare a unui număr de 10 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea în Dosarul Retrocedărilor Constanţa.     

Din cele zece mandate, nouă au fost puse în executare. Cel de al zecelea mandat a fost emis pe numele lui fostului primar Radu Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare.

Foarte important, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie aproximativ toţi inculpaţii cu primit condamnări cu executare ori cu suspendare, după caz, cu excepţia lui Andrei Sozanski, funcţionat în cadrul Primăriei Constanţa, la momentul mediatizării cauzei,  (în prezent avocat în baroul Tulcea) acuzat de fals intelectual, în formă continuată.

Înalta Curte a încetat procesul penal faţă de inculpatul Andrei Sozanski pentru infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată, prevăzută de art. 289 C.pen. (1969) cu aplicarea art. 41 alin. (2) C.pen. (1969) şi art. 5 C.pen., ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (pct. F - Rechizitoriu). 

În primă înstanţă, Andrei Sozanski fusese achitat.

Decizia Înaltei Curţi este definitivă.

Citeşte şi


O mică parte din Dosarul Retrocedărilor va fi rejudecat

Ce spune IPJ Constanţa despre condamnarea lui Radu Mazăre la 9 ani de închisoare cu executare

 UPDATE. Pronunțarea amânată. După condamnarea de nouă ani în Dosarul Retrocedărilor Radu Mazăre, emoţii mari azi la Înalta Curte

    UPDATE. Condamnări în Dosarul Retrocedărilor de la Constanţa

    Lista completă a terenurilor din Dosarul Retrocedărilor care vor reveni în posesia statului sau în domeniul public ori privat al UAT Constanţa  

 În casa cui ar putea sta Mazăre în arest la domiciliu (referat DNA)

 Retrocedările, în câţiva paşi Cum s-a „născut" casa în care stă Radu Mazăre


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii