Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererea lui Liviu Dragnea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene a fost respinsă de judecători

ro

31 Oct, 2019 17:03 1291 Marime text

Doi judecători de la Curtea de Apel Bucureşti au respins, joi, cererea lui Liviu Dragnea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în dosarul în care fostul lider al social-democraţilor contestă noua conducere a PSD, stabilită la Congresul din 29 iunie, scrie Agerpres.

Liviu Dragnea, în prezent închis la Penitenciarul Rahova, a depus în instanţă, prin avocat, o cerere de sesizare a CJUE.

Preşedintele completului de judecată, Mihai Andrei Negoescu Gândac, a spus în sala de judecată că Dragnea doreşte sesizarea CJUE cu trei întrebări.

Conform judecătorului, Dragnea doreşte să întrebe CJUE dacă constituie sau nu o fraudă a banilor europeni activitatea unui europarlamentar care a angajat un asistent pe plan local, plătit din bani UE, dar care nu a declarat în ţară salariul real al asistentului, ci salariul minim. Dragnea mai spune că la bugetul naţional nu au ajuns impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European.

Potrivit unor surse, europarlamentarul despre care vorbeşte Dragnea este Viorica Dăncilă, iar asistentul angajat de aceasta pe vremea când era europarlamentar este Adriana Botorogeanu, cea care apare şi în dosarul "Angajărilor fictive", în care Dragnea a fost condamnat.

De asemenea, Liviu Dragnea intenţiona să întrebe CJUE dacă i s-a încălcat dreptul la apărare prin faptul că a fost judecat la Instanţa supremă de completuri nespecializate.

Procurorul de şedinţă şi avocata PSD au solicitat respingerea cererii lui Dragnea, pe motiv că întrebările nu au legătură cu obiectul acestui dosar - validarea modificărilor la statului partidului şi a noii conduceri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii