Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:32 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cere plata pensiei speciale. Camera Deputaților a declarat apel în dosarul deschis de fostul parlamentar Andrian Mihei

ro

05 Nov, 2022 16:16 980 Marime text
 
  • Dosarul care are ca obiect anulare act administrativ „obligaţia de a face" a fost repus pe rolul Tribunalului Constanța, iar la termenul din luna iunie a.c, magistrații au admis cererea lui Mihei
  • După această decizie, Camera Deputaților a declarat apel  la Curtea de Apel, în dosarul în care intimați pârâți sunt fostul deputat liberal și Secretariatul Camerei Deputaților
  • Apelul a fost înregistrat pe 4.11.2022
 
Pe 14 mai 2021 și fostul deputat PNL, Andrian Mihei a înregistrat dosarul nr. 3569/118/2021, pe rolul secției I civilă a Tribunalului Constanța, prin care cere plata pensiei speciale. Pârâți erau Camera Deputaților și Secretariatul Camerei Deputaților.
 
Inițial, Tribunalul Constanța și-a declinat competenta de soluționare către Curtea de Apel în dosarul prin Mihei cerea plata pensiei speciale.
 
Ulterior, dosarul care are ca obiect anulare act administrativ „obligaţia de a face" a fost repus pe rolul Tribunalului Constanța iar la termenul din luna iunie a.c, magistrații au admis cererea lui Mihei.
Iată soluția pe scurt: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtului Secretarul General al Camerei Deputaţilor, ca nefondată.
Admite cererea. Anulează ordinul nr. 882/10.03.2021 emis de pârâtul Secretarul General al Camerei Deputaţilor, privind încetarea plăţii indemnizaţiei pentru limită de vârstă acordată reclamantului în baza art. 49 din Legea nr. 96/2006 şi obligă pârâţii să repună în plată indemnizaţia pentru limită de vârstă cuvenită reclamantului, cu începere din data de 27.02.2021. Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 2.321,6 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 29.06.2022”.
 
După această decizie, Camera Deputaților a declarat apel la Curtea de Apel, în dosarul în care intimați pârâți sunt fostul deputat liberal și Secretariatul Camerei Deputaților.
Apelul a fost înregistrat pe 4.11.2022.
Urmează să fie stabilit și termenul de judecată în următoarea perioadă.

Andrian-Sirojea Mihei a fost deputat de Constanța din partea Partidului Național Liberal (n.r. a candidat pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR) în legislatura 2004-2008 și a fost membru în Comisia pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților.

Potrivit site-ului Camerei Deputaților, în cei patru ani de mandat, a avut 139 de luări de cuvânt în 112 ședințe, din care 56 au fost declarații politice.

Din cele 30 de propuneri legislative la care a fost coinițiator/cosemnatar doar 5 au fost promulgate.

Acțiunea fostului parlamentar vine după ce, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat pe 17 februarie 2021 pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Potrivit proiectului adoptat, nu se vor mai acorda nici cele aflate în plată.

Președintele Klaus Iohannis a semnat pe 24 februarie 2021 decretul privind promulgarea legii prin care sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Ce au decis magistrații de la Tribunalul Constanța în legătură cu pensia specială a fostului deputat PNL, Andrian Mihei?

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii