Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce soluție au dat magistrații de la Curtea de Apel Constanța în dosarul clădirii de 9 etaje din Portul Tomis?

ro

01 Feb, 2023 00:00 2826 Marime text
  • Magistrații au decis să respingă, ca nefondate, excepţia nulităţii recursului incident şi excepţia lipsei de interes a recursului principal și au stabilit un nou termen pentru continuarea judecății în această speță pentru 13.03.2022
  • Totodată, judecătorii au respins, ca inadmisibilă și cererea de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept
  • Părți în dosar sunt Consiliul Local Municipal în calitate de intimat pârât, SC Astera Consulting SRL care are calitatea de recurent pârât, Asociația Liga pentru Drepturile Constănțenilor și Felicia Ovanesian sunt recurent reclamanți
 
 
Curtea de Apel Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal a judecat astăzi un nou termen în dosarul nr. 5411/118/2018 în care părți sunt Consiliul Local Municipal în calitate de intimat pârât, SC Astera Consulting SRL care are calitatea de recurent pârât, Asociația Liga pentru Drepturile Constănțenilor și Felicia Ovanesian sunt recurent reclamanți.

Magistrații au decis să respingă, ca nefondate, excepţia nulităţii recursului incident şi excepţia lipsei de interes a recursului principal și au stabilit un nou termen pentru continuarea judecății în această speță pentru 13.03.2022.

Iată soluția pe scurt: „Respinge, ca nefondate, excepţia nulităţii recursului incident şi excepţia lipsei de interes a recursului principal. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept. Stabileşte termen pentru continuarea judecăţii la data de 13.03.2023, complet C3R, interval orar 10:00-11:00, pentru când vor fi citate părţile. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei azi, 31.01.2023”.

Procesul a avut în centrul său, mastodontul de beton din Portul Tomis pentru care societatea Astera Consulting SRL a solicitat şi obţinut de la Primăria Constanţa un act de urbanism care vizează imobilul nefinalizat de pe strada Remus Opreanu nr. 1C-11-13, lot 1/1.
 
În același dosar, anul trecut, magistrații de la Curte au respins recursul depus de Asociația Constanța Altfel și Nadina Felicia Ovanesian, actual city manager al municipiului Constanța prin care Tribunalul Constanța respinsese ca inadmisibilă cererea de intervenţie principală formulată de intervenientele Nadina Felicia Ovanesian și Asociația Liga pentru Drepturile Constănțenilor.

Între timp a fost publicată și motivarea judecătorilor de la Tribunalul Constanța din care reținem că : „prin HCL Constanta nr. 456/26.11.2001 a fost aprobat „Studiul de oportunitate - PUD hotel cu restaurant S+P+9E, precum și planul urbanistic de detaliu în suprafață de 1.142 mp situat în Constanța, Portul Tomis”, în vreme ce imobilul aflat în proprietatea reclamantei se afla amplasat pe bulevardul Tomis nr. 33, adică la o distanţă mai mult decât apreciabilă faţă de terenul care a generat planul urbanistic de detaliu, neregăsindu-se printre vecinătăţile acestuia”.
 
În plus, judecătorii au considerat că Asociația Constanța Altfel nu ar fi avut interes (în sensul procesual) în promovarea acțiunii în instanță.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Situație inedită și un recurs! Magistrații au decis ca Asociația Constanța Altfel și actualul city manager să plătească cheltuieli de judecată Consiliului Local și primarului municipiului

Asociația Constanța Altfel pierde procesul cu primarul și Consiliul Local Constanța și Astera Consulting care voia să finalizeze mastodontul de beton din Portul Tomis
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii