Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se va întâmpla cu Hidrotehnica? UMC pierde procesul cu Consiliul Local Constanța!

ro

14 Jul, 2022 14:44 1936 Marime text
 
  • Este vorba despre Hotărârea Consiliului Local Constanța prin care solicită trecerea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” în administrarea Consiliului Local 
  • Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs
  • În prezent Universitatea asigură prin sala de sport desfășurarea tuturor activităților sportive din planul de învățământ al studenților, activități de pregătire sportivă prin cercurile sportive, precum și activități de pregătire ale altor elevi și studenți în conformitate cu prevederile H.G. 385/02.05.2012

Magistrații de la Tribunalul Constanța au respins astăzi cererea formulată de Universitatea Maritimă din Constanța de suspendare executare act administrativ HCL NR 118/31.03.2022. Este vorba despre Hotărârea Consiliului Local Constanța prin care solicită trecerea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” în administrarea Consiliului Local  

Iată soluția pe scurt în dosarul nr. 3982/118/2022: „Admite excepția inadmisibilității. Respinge cererea, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, la Tribunalul Constanța. Pronunţată astăzi, 14.07.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Vă reamintim, Universitatea Maritimă din Constanța a preluat în administrare Complexului Sportiv “Hidrotehnica” în baza H.G. 385/02.05.2012.

Principalul motiv pentru care Baza „Hidrotehnica” a trecut la UMC în urmă cu 10 ani a fost echipa de handbal feminin CSU Neptun. Echipa s-a salvat în acel an de la retrogradare.

Obligația majoră a Universității care derivă din actul normativ menționat, este aceea de a menține destinația actuală a imobilului și de a asigura gratuitatea desfășurării activităților specifice Ministerului Educației.

Consiliul de Administrație al UMC susține că de la preluarea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” și până astăzi Universitatea a realizat o serie de intervenții pentru asigurarea funcționalității sălii de sport în valoare de aproximativ 220.000 euro.

În cadrul ședinței de CLM din 31 martie, în care a fost adoptată hotărârea, primarul Vergil Chiţac a precizat că „există un raport al Direcţiei Judeţene a Tineretului şi Sportului care spune că nu v-aţi îndeplinit aceste obligaţii. Dacă făceaţi investiţii importante acolo, ar fi fost poate imoral să luăm imobilul. Guvernul va decide dacă va rămâne la dvs. sau dacă ne-o dă nouă spre administrare”.

În prezent Universitatea asigură prin sala de sport desfășurarea tuturor activităților sportive din planul de învățământ al studenților, activități de pregătire sportivă prin cercurile sportive, precum și activități de pregătire ale altor elevi și studenți în conformitate cu prevederile H.G. 385/02.05.2012.

Președintele Senatului UMC, prof. univ. dr. Cornel Panait a precizat pentru ZIUA de Constanța că Universitatea va uzita de toate căile de atac în cadrul procesului.Panait a mai precizat că UMC se află în discuții avansate cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții pentru reabilitarea sălii de sport din cadrul Complexului Hidrotehnica iar una dintre clădirile din cadrul complexului vor fi transformate din toamna acestui an în bibliotecă universitară.
 

Citește și:

Universitatea Maritimă cere magistraților suspendarea hotărârii CLM de preluare în administrare a bazei sportive Hidrotehnica din Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii