Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Maritimă cere magistraților suspendarea hotărârii CLM de preluare în administrare a bazei sportive Hidrotehnica din Constanța

ro

09 Jun, 2022 00:00 1464 Marime text
  • Universitatea Maritimă din Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal, dosarul nr. 3982/118/2022
  • Obiectul dosarului este suspendare executare act administrativ HCL nr. 118/31.03.2022
  • Este vorba despre Hotărârea Consiliului Local Constanța prin care solicită trecerea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” în administrarea Consiliului Local
 
 
Universitatea Maritimă din Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal, dosarul nr. 3982/118/2022.

Obiectul dosarului este suspendare executare act administrativ HCL nr. 118/31.03.2022.

Este vorba despre Hotărârea Consiliului Local Constanța prin care solicită trecerea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” din administrarea Universității în administrarea Consiliului Local.

Primul termen în proces va avea loc pe 6 iulie de la ora 11 la CA 12 de la Tribunalul Constanța.

Vă reamintim, Universitatea Maritimă din Constanța a preluat în administrare Complexului Sportiv “Hidrotehnica” în baza H.G. 385/02.05.2012.
Principalul motiv pentru care Baza „Hidrotehnica” a trecut la UMC în urmă cu 10 ani a fost echipa de handbal feminin CSU Neptun. Echipa s-a salvat în acel an de la retrogradare.

Obligația majoră a Universității care derivă din actul normativ menționat, este aceea de a menține destinația actuală a imobilului și de a asigura gratuitatea desfășurării activităților specifice Ministerului Educației.

Consiliul de Administrație al UMC susține că de la preluarea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” și până astăzi Universitatea a realizat o serie de intervenții pentru asigurarea funcționalității sălii de sport în valoare de aproximativ 220.000 euro.

În cadrul ședinței de CLM din 31 martie, în care a fost adoptată hotărârea, primarul Vergil Chiţac a precizat că „există un raport al Direcţiei Judeţene a Tineretului şi Sportului care spune că nu v-aţi îndeplinit aceste obligaţii. Dacă făceaţi investiţii importante acolo, ar fi fost poate imoral să luăm imobilul. Guvernul va decide dacă va rămâne la dvs. sau dacă ne-o dă nouă spre administrare”.

În prezent Universitatea asigură prin sala de sport desfășurarea tuturor activităților sportive din planul de învățământ al studenților, activități de pregătire sportivă prin cercurile sportive, precum și activități de pregătire ale altor elevi și studenți în conformitate cu prevederile H.G. 385/02.05.2012.

 
Citește și:

Primăria Constanța solicită Guvernului dreptul de administrare pentru patru baze sportive din oraș. Ce planuri au cu ele? (documente)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii