Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:13 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce interdicţii au poliţiştii din Biroul Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa acuzaţi de luare de mită

ro

23 Mar, 2018 00:00 845 Marime text
Cercetaţi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, pentru luare de mită, poliţiştii Marius Alexandru IvanciuIonuţ Adrian Măgureanu şi Andreas Cristian Condari au fost eliberaţi din arest. Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de Curtea de Apel Bucureşti.
 
Magistraţii au respins propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, de luare a măsurii arestării preventive a celor trei inculpaţi anterior menţionaţi, şi au dispus înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu, pe o durată de 24 de zile, de la 22 martie până la 14 aprilie, inclusiv.
 
„Dispune punerea, de îndată, în libertate a inculpaţilor de sub puterea mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lor, dacă nu sunt arestaţi în alte cauze. Impune inculpaţilor ca, pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, să nu părăsească, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, cu excepţia prezentării în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora, imobilul unde locuiesc. Impune inculpaţilor ca, pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, să respecte şi următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori sunt chemaţi, să nu comunice, pe nicio cale, în mod direct sau indirect, între ei sau cu ceilalţi inculpaţi din aceeaşi cauză, precum şi cu martorii sau cu experţii. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a obligaţiilor care îi revin pe durata acesteia, măsura respectivă poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Andreas Cristian Condari este acuzat de o infracţiune de abuz în serviciu şi de 15 infracţiuni de luare de mită. Ionuţ Adrian Măgureanu este suspectat de o infracţiune de abuz în serviciu şi de 12 infracţiuni de luare de mită. Asta în timp ce Marius Alexandru Ivanciu este bănuit de trei infracţiuni de abuz în serviciu şi 24 de infracţiuni de luare de mită.
 
Oamenii legii sunt bănuiţi că, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, în perioada iulie-august 2017, ar fi pretins şi ar fi primit bani sau bunuri de la mai mulţi conducători auto, pentru a nu proceda la sancţionarea lor contravenţională. Conform magistraţilor, ar fi existat cazuri în care agenţii de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, procesul-verbal de contravenţie şi cazuri în care agenţii de poliţie au constatat abateri, dar nu au aplicat sancţiuni.
 
În prezenta cauză mai este cercetat şi inculpatul C.M., pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, a unei infracţiuni de complicitate la luare de mită şi a unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, faţă de acesta dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar.
 
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Serviciului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie, să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii