Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:15 25 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au scris în declarația pe propria răspundere Tinerii din Tulcea arestați la cererea DIICOT își caută libertatea la Constanța

ro

10 Apr, 2020 00:00 490 Marime text

Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a doi tineri acuzați de săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept și fals în declarații. Decizia judecătorilor din Tulcea a fost contestată de către cei doi inculpați la Curtea de Apel Constanța.


Gabriel P. și Cosmin B. au primit mandate de arestare pe o durată de 30 de zile, începând cu 7 aprilie şi până la 6 mai, inclusiv.


Amintim că zilele trecute procurorii din Tulcea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia ar fi achiziționat produse susceptibile a avea efecte psihoactive de pe raza municipiului Constanța.


În urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpații se deplasau au fost descoperite și ridicate 54 de pliculețe ce conțineau substanțe cu efecte psihoactive, o țigaretă confecționată artizanal cu fragmente vegetale și trei telefoane mobile.


Având în vedere starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020 și având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 24.03.2020, lucrătorii de politie le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declarația prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că unul dintre inculpați a prezentat declarația pe proprie răspundere în format electronic, de pe telefonul mobil personal, întocmită cu data de 06.04.2020, cu semnătură, în care era consemnat locul deplasării ruta Tulcea-Constanța, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice.


Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Citește și

Rețele de distribuție a etnobotanicelor în Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă. DIICOT a trimis în judecată mai multe persoane

Sentință șoc la Constanța! Polițiști condamnați


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii