Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz incredibil la Constanța! A închiriat un apartament care nu era al lui. S-a ajuns la judecată

ro

03 Aug, 2023 14:02 2102 Marime text
  • Secția Penală a Judecătoriei Constanța a avut de descurcat ițele în cazul unui bărbat care a închiriat un apartament ce nu îi aparținea.
S-a dat drept fiul proprietarului unui apartament ce nu îi aparținea, a închiriat apartamentul și a obținut suma de 1.300 de lei - chirie plus garanție, iar apoi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub acuzația de înșelăciune.
 
Este isprava unui bărbat din Constanța, cunoscut cu antecedente penale, care astfel a ajuns în atenția magistraților de la Secția Penală a Judecătoriei Constanța.
 
În rechizitoriul prin care individul a fost trimis în judecată, procurorii au scris că „la data de (...), în jurul orei 23:00, inculpatul (...), prin folisirea de calităţi mincinoase, afirmând că este fiul proprietarul imobilului situat în municipiul Constanța, (...), i-a închiriat fără drept persoanei vătămate (...) camera nr. 5 din imobil, determinându-1 pe acesta să-i remită suma de 1300 lei, reprezentând 650 lei chiria pe luna următoare şi suma de 650 lei garanţie“.
 
În Hotărârea 975/2023 a Judecătoriei, magistrații au arătat că „instanța constată că a fost depusă la dosar declaraţia autentică din data de (...), prin care persoana vătămată a arătat că înţelege să se împace cu inculpatul, fiind de acord cu stingerea acţiunii civile. În acelaşi sens, în cuprinsul declaraţiei se arată că inculpatul înţelege să se împace cu persoana vătămată“.
 
În aceste condiții, Judecătoria a fost nevoită să înceteze procesul penal deschis împotriva acuzatului, dat fiind că a intervenit împăcarea părților.
 
Totuși, atât falsul proprietar, cât și chiriașul păcălit au fost obligați la plata cheltuielilor de judecată, 200 de lei pentru chiriașul păcălit și, respectiv, 1.000 de lei pentru falsul proprietar.
 
Decizia instanței poate fi contestată în apel, în termen de zece zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Mai multe știri despre justiția din Constanța pot fi accesate pe site-ul ZIUA de Constanța.
 
Sursa motivare:
Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Surse
Percheziție la Trezoreria Constanța!


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii